Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вкусът на успеха с марка "Тримона"

Какъв е вкусът на успеха зад граница, след като е белязан от българските традиции? Как американците могат да използват нашенското кисело мляко като мощно оръжие в битката с наднорменото тегло? Трудно ли е за един българин да успее на пазара в САЩ?

Отговорите идват от Атанас Вълев – пловдивчанин от Америка. По професия – агроном, с душа на артист и музикант, а в крайна сметка – успешен бизнесмен. Той създава  българското кисело мляко с марка „Тримона“ в Ню Йорк и още през 2014-та печели първото признание в конкурса „Произведено в Америка“. Наскоро продуктът  беше избран за фаворит сред новите млечни продукти там.

Вкусът на млякото „Тримона“ е точно този автентичния на старобългарското. Нищо не е отнето и нищо не е прибавено. Прави се от мляко от американски крави , отглеждани в планински район, който прилича на Родопите и специфичните щамове на бактерията Лактобацилус булгарикус.

Трайността на продукта, набиращ популярсност сред американците е 11 седмици, 77 дни или по малко от три месеца. Постига се с изключително добра санитарна дисциплина и филтрационни системи.  

В опаковката е изполвана възможно най-малко пластмаса, кофичката е обвита в картон и оцветена в стилизирани цветове, характерни за фолклорните мотиви от троянската керамика, има и рецепти.

Опитваме се да налагаме нашия продукт като нова категория български кисели млека и сега са само две на американския пазар, уточни Вълев. На този етап се предлага за продажба в специализирани магазини за здравословно хранене. 

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12

Свързани новини

Ние сме наравно със света

Пловдивчанинът Наско Вълев, който от 24 години живее в Съединените щати,  стигна до финала на конкурса "Произведено в Америка"  с българско кисело мляко  "TRIMONA", което той произвежда там.  Така американците научават за уникалното българско кисело мляко, което никой не може да ни отнеме - казва с  гордост Наско Вълев. Със същата гордост, с която..

публикувано на 22.09.14 в 11:55