Стамболийски излиза на протест заради рухващия подлез

| обновено на 10.02.17 в 12:29
Снимка: Мария Пеева

Жителите на Стамболийски ще протестират днес срещу лошо извършения ремонт на жп-подлеза, чиито пукнатини застрашават живота на хората.

Извършител на ремонта е фирма „Ай Джи Ей“, а възложител на поръчката е Национална компания Железопътна инфраструктура.

В 11,30 гражданите се събират пред сградата на общината, където кметът Георги Мараджиев ще прочете отворено писно с протест до отговорните институции. След това ще се проведе и протестното шествие до жп гарата в града.

„Хиляди хора рискуват здравето си, като минават ежедневно през подлеза, който е единствената връзка с южната страна на гарата, където се намират обществени сгради като общината, полицията, поликлиниката и банките“ – твърдят от инициативния комитет на протеста. Според тях фирмата изпълнител не обръща никакво внимание на пукнатините в подлеза, като така подлага на цинизъм и гавра хората от общината.


Още от категорията

Арестуваха служител на БОП - Пловдив за търговия на стоки менте

Служител на Териториална дирекция "Борба с организираната престъпност" - Пловдив беше задържан днес за 24 часа. Арестът на Тодор Бакларов е извършен в сградата на службата.   Разследването се наблюдава от Района прокуратура-Асеновград, при координиране  на действията с Окръжна прокуратура-Пловдив.  Процесуално-следствените действия се извършват от..

обновено на 12.12.19 в 17:23

Арестуваха лихвар, изнудвал социално слаби

В карловското село Христо Даново е задържан 39-годишен мъж за лихварство.  В дома и вилата на лихваря били открити множество дебитни карти ведно с пин кодовете им, бележки с имена на длъжници и сумата от 86 хил. лева, съкранявани в метален сейф. Той отпускал кредити на социално слаби хора от общините Карлово и Сопот срещу голяма лихва в нарушение..

публикувано на 12.12.19 в 17:23

Пловдив взима 120 млн. кредит от ЕИБ за големи инфраструктурни проекти

Община Пловдив получи предложение от Европейската инвестиционна банка за кредитна линия до 120 млн. лева за финансиране на големите проекти.  До седмица предложението ще бъде публикувано за публично обсъждане на сайта на Община Пловдив. Това съобщи ресорният заместник-кмет Илия Кирчев. Линията е с гратисен период до 7 години, срокът за..

обновено на 12.12.19 в 16:11

Пловдивската "Пътна полиция" е с нов шеф

Новият началник на "Пътна полиция" в Пловдив е комисар Венелин Младенов. Той идва на този пост от  "Охранителна полиция", на която беше началник. Припомняме, че преди дни директорът на ОД на МВР Йордан Рогачев освободи от поста началникът на "Пътна полиция" главен инспектор Димитър Димитров заради слаби резултати и многобройни катастрофи със загинали в..

обновено на 12.12.19 в 16:11

Пловдивският еснаф почете Свети Спиридон

Изстрели с пистолет от Руско-турската война поставиха началото на днешния празник на занаятчиите в Стария Пловдив. Традицията датира още от  Възраждането, но е възобновена отпреди  20 години и гилдията отбелязва професионалния си празник в деня на техния закрилник – Свети Спиридон.  Майсторите се събират в Етнографския музей и тръгват с шествие..

публикувано на 12.12.19 в 14:30