Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спас Гърневски откри фрапантни нарушения в сделката с Панаира

| обновено на 15.02.17 в 11:41

Щетите за община Пловдив от сделката за Международния панаир с дружеството Пълдин туринвест по мои изчисления са огромни – между 130 и 150 млн. лв., заяви в интервю за Радио Пловдив Спас Гърневски, общински съветник и представител на общината в Общото събрание на акционерите.

Според Гърневски, който няколко месеца извършва щателна проверка на сделките и имуществото на Международния панаир, са констатирани фрапантни нарушения, които ще бъдат представени в специален доклад на утрешната сесия на Общинския съвет. 

Ако съветниците утвърдят документа, за нарушенията ще бъдат сезирани Окръжна прокуратура и държавните институции, каза общинският съветник. 

Той допълни, че трябва да се вземат спешни мерки да се защити собствеността на общината, а крайната дата за това е 19 април 2017 г., когато изтича 10-годишният давностен срок на сделката. 

Спас Гърневски подчерта, че неговото разследване няма нищо общо с предсрочните избори, макар че той отново е включен в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ на 10-то място.

До ден днешен не са водени разговори с мен за учатие в листата на ГЕРБ. Това е само предложение от някои структури на партията и аз им благодаря. В петък официално ще бъде обявена листата, обясни Спас Гърневски по повод информацията, че той е на 10 място в листата на ГЕРБ в Пловдив.

Бившият градоначалник е категоричен, че ще работи за европейската цивилизована посока на града.

Ако съм представител на гражданската квота в листата, ще го приема като сериозна оценка в работата ми на Общинския съвет. Най-вероятно няма да бъда на сигурните избираеми места. Дори и да съм последен в листата, ще приема и ще помагам за спечелване на изборите. Защото Пловдив коренно се промени и искам този град да продължи своята европейска цивилизована посока. Бих помогнал с всичко, което мога. Не ме вълнува София и жълтите павета. Ще работя където има нужда от мен. Но най-уютно ми е в Пловдив, заяви Гърневски.

Цялото интервю със Спас Гърневски можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

36 училища в Пловдив и областта с нови класни стаи

36 училища от Пловдив и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Общият брой на одобрените за страната е 426.  Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване..

обновено на 05.08.24 в 16:40

ПУ е домакин на международен семинар на българисти

Студенти и докторанти от 10 държави се включиха в Международния семинар на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, който продължава до 10 август. Най-далечният участник е от страната на изгряващото слънце – Япония. Събира ги една обща страст - изучаването на българския език, историята и културата на страната ни. Темата на семинара е..

публикувано на 05.08.24 в 11:30

Носенето на маски при мръсен въздух е въпрос на манталитет

На фона на бушуващите през лятото пожари и замърсяването на въздуха в края на миналата седмица заради горящото депо за отпадъци в Цалапица говорим за здравната цена на мръсния въздух и знаем ли как адекватно да се предпазим в такива ситуации. Разговорът е с доц. Владимир Ходжев, началник на клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ „ Св. Георги“...

публикувано на 05.08.24 в 11:23

Намираме се във фаза на разлагане на партийния модел

Намираме се във фаза на разлагане на партийния модел и това може да има непредвидими последици, а политическата война, която се води ще доведе до деструкция на демокрацията. Това коментира политологът Светлин Тачев след като стана ясно, че ИТН няма да сформират правителство и отиваме на нови парламентарни избори. Той подчерта, че не е..

публикувано на 05.08.24 в 11:07

Народ без памет за героите си е обречен на изчезване

С тържествена церемония пред паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борни и войните за България пловдивчани отбелядаха 121-та годишнина от избухването на Илинденско –Преображенското въстание.  Пред монумента в градинката до старите хали в район „Южен“ тържествено слово..

обновено на 02.08.24 в 13:12