Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Тотев няма да отстрани заместника си Кацарски

БСП иска прокуратурата да подхване и Транспортния проект

| обновено на 16.02.17 в 16:15



Отстраняването на Димитър Кацарски е управленско решение, а за момента нямаме такова.  Това заяви кметът Иван Тотев, попитан дали зам.-кметът, обвинен за сделката със зоокъта, трябва да се оттегли от поста. 

"Не ми задавайте този въпрос, не може вие да го изисквате от мен", каза още кметът.  Според Тотев на този етап не се налага и Кацарски да излезе в отпуск. 

Днес самият той  не присъстваше на сесията на ОбС, макар да бе сред вносителите на точки. 

Общинският съветник от ГЕРБ Спас Гърневски, който, като бивш кмет на Пловдив, също заяви, че не смята за  нужно отстраняването на Кацарски от поста зам.-кмет. 

"Мен 5 години ме разследваха за сделката с автобусите, не откриха нищо и накрая ме оправдаха" - припомни  Гърневски.

От БСП обаче поискаха Димитър Кацарски да се оттегли от поста, което  намират за напълно нормално в дадената ситуация. 

"Морален акт е г-н Кацарски да се оттегли, за да може прокуратурата да си свърши спокойно работата" -  заяви Иван Петков от БСП, като обясни, че това е мнението на цялата червена група съветници. 

Според Петков има още редица дейности и начинания, които прокуратурата трябва да разследва, като посочи на първо място Транспортния проект. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов  няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категорична, че не може при 40-градусовите жеги да се..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Направена е незабавна консултация с д-р Николай Шаранков, специалист по епиграфика,..

публикувано на 11.07.24 в 13:31

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41

ДПС без Делян Пеевски искат организации в Пловдив и Смолян

Решението ни е ДПС без Делян Пеевски – това обявиха в декларации членовете на Областният съвет на ДПС в Смолян и Младежката им организация. По- късно същата декларация бе подкрепена и от ръководствата на Движението в пловдивските общини "Марица", "Родопи", Асеновград, Сопот,  Карлово и Куклен.  Въм фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“ те..

публикувано на 11.07.24 в 12:24

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48