Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Нощта е също слънце" - новата книга на Божана Апостолова

| обновено на 17.02.17 в 10:23

Във времето за Култура на Радио Пловдив представяме новата книга на Божана Апостолова „Нощта е също слънце“. 

Известната издателка на „Жанет 45“ е автор на поезия, белетристика и поредица за Малката Божана. Последната и книга „Нощта е също слънце“ е написана след смъртта на съпруга и, когато самотата я застига, захлупва я... 

Но книгата  не разказва  личната история на двамата.  В сюжетите  се припознават много хора, казва Божана Апостолова в интервю на Галя Митева. 


Може да чуете интервюто на Галя Митева с Божана Апостолова в звуковия файл.

Снимка
Още от категорията

Среща с Валентина Радинска в читалище "А. Константинов"

Творческа среща  с Валентина Радинска ще се проведе тази вечер в читалище „Алеко Константинов“ - Пловдив.  Две от книгите на писателката ще представи Стефка Тотева. Публиката ще се запознае с творческите текстове „Користни записки“, и с новата стихосбирката „Премълчаване на зимата“. Валентина Радинска  е български поет, писател, журналист и..

обновено на 28.09.22 в 13:54

"Тракийски Мистерии" на сцената на Античен театър

След успеха на първото си издание, проведено в Стария град Несебър през 2021 година, Фестивал Тракийски Мистерии отново събира ценителите и почитателите на автентичните възстановки на Древния орфически тракийски епос. Мащабните руини-свидетели на тракийската древност ще оживеят с интерактивния спектакъл „Тракийска Мистерийна Драма“, както и с..

публикувано на 28.09.22 в 13:16

МК обяви обществена поръчка за ремонта на Концертна зала

Министерствотото на културата обяви обществена поръчка за дългоочаквания основен ремонт и реконструкция на Концертната зала в град Пловдив и превръщането й в мултифункционална зала за симфонични концерти и сценични продукции на Държавна опера – Пловдив.   Заданието включва цялостно реновиране на съществуващото сценично пространство,..

обновено на 28.09.22 в 12:00

Великите европейци - Езоп

Дори най-безпомощният човек, може да си отмъсти, ако бъде несправедливо наказан. Това е поуката от баснята „Орел и бръмбар“, с която Езоп казва на лъжливите си обвинители, които го осъждат на смърт в Делфи, че никое зло не остава ненаказано.  Тогава, около 560 г. пр.н.е., Езоп е в Делфи като пратеник на цар Крез - да занесе богати дарове за..

публикувано на 28.09.22 в 10:54

Писателят Васил Панайотов гостува на Пловдив

"Пловдив чете" и издателство „Жанет 45“ представят писателя Васил Панайотов. Срещата с автора е в клуб Bee Bop Cafe, от 18 часа.  Утре (29 септември) той ще гостува на ученици във Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент -Екзюпери“ и ще открие традионните „Срещи в библиотека“. Васил Панайотов (1978) е автор на романите „Убиец“, „Другата“,..

публикувано на 28.09.22 в 06:10