Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор на четвъртфинал в Ротердам, отново срещу Гофен

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров продължава победния си ход, като се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в холандския град Ротердам с награден фонд 1,85 милиона евро след 7:6, 6:1 над Денис Истомин (Узбекистан). В първия сет поставеният под номер 5 Димитров срещна сериозни трудности срещу Истомин, който влезе в основната схема като „щастлив губещ  от квалификациите. Битката премина през обрати, за да се стигне до тайбрек, в който Димитров показа по-здрави нерви и спечели с 9:7 т.

Във втория сет Григор проби сервиса на съперника още във втория гейм и до края този път нямаше затруднения. Така 25-годишният хасковлия записа 16-а победа от 17 мача през сезона. Той вече спечели две титли през 2017 г. - в Бризбейн и в София, а в Откритото първенство на Австралия стигна полуфинал. На четвъртфиналите Димитров ще играе срещу поставения под номер 3 в схемата Давид Гофен (Белгия). Българинът има шест победи в шест мача срещу 11-ия в света белгиец, като три от срещите са на ниво АТП, а за последно двамата играха във финала на турнира в София миналата неделя, когато Димитров триумфира със 7:5, 6:4. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте реванша "Ботев" - "Панатинайкос" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) посреща "Панатинайкос" в мач-реванш от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа днес. Срещата на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:00 часа българско време и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първият двубой на гръцка земя завърши с минимален успех на ПАО с 2:1. Александър Йеремейеф и Анастасиос Бакасетас от дузпа..

публикувано на 01.08.24 в 10:11

Отличиха волейболни шампионки с почетна значка на Пловдив

Пловдивските общински съветници решиха единодушно със званието „Почетна значка на Пловдив“ да бъдат отличени три пловдивски състезателки от националния отбор на България по волейбол до 18 годишна възраст, който спечели титлата на приключилото Европейско първенство за девойки.  Званието се присъжда на Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена..

публикувано на 01.08.24 в 10:10

Съдийски назначения 3-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от третия кръг на Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Левски бе поверено на Никола Попов. В същото време Васимир Ел-Хатиб бе избран да свири срещата в "Коматево" между Крумовград и Ботев (Пд). Ето и всички назначения за двубоите на пловдивските отбори : 2 август 2024 г., петък, 21:15 ч...

публикувано на 31.07.24 в 18:07

Душан Керкез: Продължавам да твърдя, че Панатинайкос е фаворит

Старши треньорът на Ботев (Пловдив)   Душан Керкез даде пресконференция преди реванша с Панатинайкос. Ето какво заяви наставникът на "канарчетата" преди сблъсъка: "Панатинайкос има много класни футболисти. Това е отбор с много история. Имат много качество и от това, което чувам, водят в отбора още качествени футболисти. Не се плашим от Панатинайкос...

публикувано на 31.07.24 в 18:05

Панатинайкос кацна в Пловдив без трима титуляри

Отборът на Панатинайкос има сериозни кадрови проблеми преди гостуването на Ботев (Пловдив). За реванша с “канарчетата” отпаднаха двама от основните футболисти на “зелените” – капитанът Шенкевелд и халфът Вилхена. “Детелините” проведоха последната си тренировка в Атина във вторник следобед, а днес ще кацнат в Пловдив. Очаквано извън битката под..

публикувано на 31.07.24 в 18:02