Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Апелативния съд започва дело за проповядване на радикален ислям

В Пловдивския Апелативен съд отново започва процес срещу Ахмед Муса Ахмед по обвинението за проповядване на радикален ислям.  

Делото се разглежда за втори път, след като ВКС отмени присъдата на апелативния съд и го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав. 

При първото разглеждане, Ахмед Муса  получи общо наказание две години затвор, а сочените за негови съучастници бяха освободени от наказателна отговорност, като се разминаха само с парични глоби. 

С отменителното решение на ВКС делото беше върнато за ново разглеждане именно  в тези части.  

В  предишното заседание  съдът назначи съдебно-техническа, както и комплексна тюркологична, арабистка и теологическа експертиза. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен

Тримата задържани с америций остават в ареста - реши Пловдивският Окръжен съд. При съвместна акция на няколко специални служби преди дни на четири адреса в пловдивско бяха открити общо 81 плочки америций, радиоактивен изотоп. 80 плочки от опасния америций са открити при операцията на ДАНС и МВР Гледат мерките на..

обновено на 22.09.24 в 19:01

Велосипедист загина при нелеп инцидент в Пловдив

Велосипедист загуби живота си при нелеп инцидент в Пловдив - съобщиха от полицията. Около 15.40 ч. днес на тел. 112 постъпил сигнал за забелязан велосипед край необезопасена шахта в зоната на ремонтните дейности на пътното платно на кръстовище между ул. „Братя Бъкстон“ и бул. „Ал. Стамболийски“.  В обаждането си подателят изразил..

публикувано на 22.09.24 в 18:59

Станислав Анастасов води листата на "ДПС - Ново начало" в Пловдив

"ДПС - Ново начало" регистрира листите си за депутати в районните избирателни комисии в цялата страна.  На челните позиции са опитни депутати и представители на местната власт от ДПС. Лидерът на ДПС Делян Пеевски ще води две листи - в Благоевград и Хасково. Водач на листата в Пловдив е Станислав Анастасов, а за областта – Байрам Байрам...

публикувано на 22.09.24 в 16:25

Шоу и демонстрация в Европейския ден без загинали на пътя

В пловдивския район „Тракия“ ще се проведе поредното събитие от инициативата „Европейски ден без загинали на пътя“. Тя включва изложение на редки американски автомобили, пожарна, линейка и полицейски автомобил. На съществуващата светофарна уредба ще бъде проведен урок за децата по правилно и безопасно пресичане. Организаторите са..

обновено на 22.09.24 в 14:28

Пловдивчани почетоха Деня на независимостта

Пловдив отбеляза тържествено 116-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.  Стотина пловдивчани присъстваха на церемонията, която се състоя на пл. „Независимост“.  И тази година церемонията пред Колоната на независимостта започна с възстановка на комитет „Родолюбие“, припомняща посрещането на цар Фердинанд в Пловдив на..

публикувано на 22.09.24 в 12:54