Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев срещу Дунав в спор за третото място

Ботев (Пловдив) приема Дунав в първи мач от 21-ия кръг на Първа лига в петък от 17:30 часа. При победа "канарчетата" ще се изкачат на 6-то място във временното класиране. Наставникът на пловдивчани Николай Киров заяви, че целта пред отбора е да затвърди положителния старт на пролетта с нова победа, след като започна с 1:0 като гост на Локомотив (ГО).

"Знаем, че можем да вземем трите точки в първия домакински двубой за годината и трябва да вложим максимума от себе си, за да го направим“, заяви Николай Киров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Мечтанието" на пловдивските олимпиийски шампиони

В поредното октомврийско издание на предаването Клуб "Неделя" наши гости бяха спортният журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, а поводът да ги поканим бе съвместната им книга.   "Мечтанието" е художествено-документален роман, на страниците на който ще прочетем не просто спортните постижения на 12-те олимпийски шампиони на..

публикувано на 14.10.24 в 15:58

"Ботев" започва защитата на Купата срещу "Миньор"

"Ботев" ще започне защитата на Купата на България с гостуване на "Миньор" (Перник). "Чуковете” елиминираха "Вихрен" (Сандански) след успех с 2:1. Двубоят от 1/16-финалите на турнира ще се изиграе в периода 29-31 октомври. Преди това „канарчетата” ще имат две шампионатни домакинства на стадион „Христо Ботев” — срещу "Славия" и "Черно море"...

публикувано на 14.10.24 в 14:10
След 0:0 с Люксембург националите излизат в Белфаст срещу Северна Ирландия

"Лъвовете" отлетяха за Белфаст от Летище "Пловдив"

Българският национален отбор по футбол замина за Белфаст с чартърен полет от Летище "Пловдив". Селекционерът Илиан Илиев не говори пред медиите, а в състава има едно ново име – Ангел Лясков. Левият защитник на Локомотив (Пловдив) беше извикан вчера по спешност, след трима отпаднаха поради наказания заради натрупани жълти картони. На мача с Люксембург в..

публикувано на 14.10.24 в 11:44

"Марица" отпадна от турнира за Купата

"Марица" (Пловдив) изигра силен мач, но загуби с 1:2 от "Беласица" в среща от втория предварителен кръг в турнира за Купата на България. "Жълто-сините" дадоха сериозен отпор на един от водещите тимове във Втора лига и имаха шансове за успех, но в крайна сметка опитния тим от Петрич продължава напред. Преди мача бе почетен емблематичният рок музикант..

публикувано на 14.10.24 в 09:28
Минута мълчание в памет на Атанас Драмов

"Локо" и "Арда" направиха 1:1 в контрола

Представителният отбор на "Локомотив" (Пловдив) завърши наравно 1:1 с "Арда" (Кърджали) в контролна среща. Двубоят се игра вчера на помощния терен на „Лаута“. Гостите поведоха в резултата в 62-ата минута чрез Чинонсо Офор, а пловдивчани изравниха чрез Хуан Переа шест минути преди края. Срещата започна с минута мълчание в памет на Атанас Драмов...

публикувано на 13.10.24 в 10:56