Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административен съд – Пловдив обяви „Ден на отворените врати”

Административен съд – Пловдив организира „Ден на отворените врати”, който ще се проведе на 01.03.2017 година /сряда/ от 13:30 часа до 17:00 часа в сградата на Административен съд - Пловдив, намираща се на адрес: гр. Пловдив, ул. Иван Вазов № 20.

Инициативата се осъществява с цел популяризиране дейността на съда и във връзка с честване на 10-годишнина от създаването му.

В Деня на отворените врати, каним граждани, студенти и журналисти, които да посетят сградата на Административен съд – Пловдив. В рамките на събитието, гостите ще бъдат запознати с историята, функциите, структурата на институцията и работата на съдиите и съдебната администрация.

В кабинета на заместник - председателя на Административен съд – Пловдив ще се организира публично разпределение на съдебните дела в присъствието на желаещите граждани и журналисти.

Поканени са студенти от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава делото срещу близнаците, замесени в убийството на Малинов

В Пловдив продължава делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Те са замесени в убийството 24-годишния Димитър  Малинов от Цалапица.  След като на предишното заседание бяха изслушани всички свидетели по делото за лично укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, днес се очаква разследването да представи информация..

обновено на 10.09.24 в 09:04

Електронно се таксуваме в автобус №25 от днес

От днес пловдивчани могат да ползват електронно таксуване по линия №25 на фирма "Автобусни превози".  След въвеждането на дълго отлаганата система пътниците вече могат да плащат с банковите си карти при контакт с валидатора в автобусите – съобщи в интервю за Радио Пловдив заместник-кметът с ресор „Транспорт“ Савина Петкова. В..

публикувано на 10.09.24 в 09:02
Адресът на улица

На този адрес в Стамболийски са регистрирани над 1200 души

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. Оттам допълниха, че на улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.   Припомняме, че в петък депутатът от „Възраждане“ Кръстьо Врачев обяви в парламента данни от проверка на Областна..

обновено на 10.09.24 в 07:58

От днес нови фирми поемат осем от автобусните линии в Пловдив

От 10 септември влиза в сила временна мярка за транспорт на пътници по 8 автобусни линии с номера 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113.  Мярката се налага във връзка с прекратения от Община Пловдив договор от 2016 г. с консорциум от три фирми. Фирма „КЗТ – Златанови“ ООД ще продължи да обслужва линия №36, а компания „Автобусни превози Пловдив“..

обновено на 10.09.24 в 07:45

Катастрофа затрудни трафика през "Скобелева майка"

Катастрофа с пострадал стана днес на разклона за с. Скутаре и пътен възел "Скобелева майка".  По първоначални данни са се ударили лек автомобил "Мерцедес" и "Ситроен".   Пострадал е възрастен водач на втория автомобил.  До приключването му беше създадена временна организация на движението. Временно се наложи спиране на а втомобилите  от..

обновено на 09.09.24 в 15:21