Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо иска 2 победи в следващите 2 мача

Христо Крушарски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изключително сериозно изпитание предстои на Локомотив (Пловдив). След грешната стъпка у дома с Нефтохимик (0:0) „черно-белите“ гостуват днес на възродения Пирин (Благоевград). В събота пък приемат Локомотив (Горна Оряховица) на „Лаута“. Така следващите 4 дни могат да се окажат от решаващо значение за амбициите на „смърфовете“.

След равенството с Нафтата собственикът Христо Крушарски е поставил за цел пред тима задължителни 6 точки в предстоящите два двубоя. „Орлетата“ са на крилете на щастието след успеха над Левски у дома на старта и обрата срещу Монтана, така че едва ли ще се дадат толкова лесно.

„Чака ни дълга седмица с два мача – в Благоевград и в събота срещу Локомотив (Горна Оряховица) в Пловдив. Излизаме с мисълта да спечелим и в двата двубоя. Знаем, че няма непобедими отбори. Откакто съм в Локомотив, се мъча да убедя футболистите, че имат възможност да играят и трябва да се помъчат да покажат добър футбол. Пък резултата накрая – каквото стане. Ясно е, че не може да побеждаваме във всяка среща. В момента, в който Радуканов стана треньор, има подем в Пирин. Да се надявам, че футболистите ще покажат малко по-различно лице от това, което беше срещу Нефтохимик. За да имаме позитивни резултати в сряда и събота“, коментира старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Едуард Ераносян преди визитата в Благоевград днес.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев привлече звезда на Берое

Отборът на „Ботев“ осъществи пореден входящ трансфер през това лято, съобщава „Дарик радио“. „Канарчетата“ привлякоха камерунския нападател Вини Трибуле, който за последно бе част от „Берое“. 25-годишният футболист ще премине медицински прегледи и ако всичко е наред, ще парафира своя договор с „жълто-черните“. През последния сезон Трибуле записа 29..

публикувано на 08.08.24 в 09:50

"Локомотив" привлече Йохан Нзи от "Хебър"

 "Локомотив" (Пловдив) подписа договор с Йохан Нзи. Полузащитникът е четвъртото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за две години. Йохан Нзи е роден на 23 януари 1995 година в Париж. Юноша е на "Страсбург". Състезавал се е за отборите на "Алтглиенике", "Ланк", "Ла Лувиер", "Созопол" и "Спартак" (Варна).  За последно е бил..

публикувано на 06.08.24 в 16:53
Пламена Миткова

Пламена Миткова остана извън финала в Париж

Пламена Миткова остана извън финала в скока на дължина на Олимпийските игри в Париж. Българката постигна 6,45 метра в най-добрия си опит от квалификацията и остана извън битката за медалите. Пловдивчанката, която на Европейското първенство през юни се класира на престижното седмо място с нов личен рекорд от 6,80 метра, не успя да попадне сред..

публикувано на 06.08.24 в 14:44
Нонка Матова

Нонка Матова с коментар за 33-олимпиада в Париж

В горещия неделен следобед, горещи бяха и коментарите за 33-олимпиада в Париж. Какво крият Парижките потайности споделиха в ефир колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специални пратеници във Франция на двете национални медии.  Темата допълни и генерал Нонка Матова. Родната спортистка с най-много медали от олимпийски игри, световни..

публикувано на 05.08.24 в 16:17

Португалци или швейцарци чакат "Ботев" за ЛК

Ботев (Пловдив) ще срещне победителя от двойката Цюрих - Витория Гимараеш в плейофите на Лигата на Конференциите. Това отреди тегленият жребий в "Дома на европейския футбол" в Нион. За да стигнат до плейофите, "канарчетата" трябва да отстранят Жрински Мостар. Сблъсъците от плейофната фаза на турнира са на 22 и 29 август, като в първия мач..

публикувано на 05.08.24 в 15:21