Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив и Санкт Петербург дават съдържание на статута "побратимени"

Възможностите за студентски и ученически обмен, подкрепа за Европейска столица на културата и участия в различни културни мероприятия обсъдиха по време на среща кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, вицегубернаторът на Санкт Петербург Сергей Мовчан и началникът на кабинета Александър Назаров.

Основна тема на разговорите бе и възможността за обмяна на опит по отношение на центровете за върхови технологии, за които има планове да се правят в България и така наречения научно-технически офис в Санкт Петербург.

Кметът Иван Тотев посочи, че Община Пловдив работи тясно и е медиатор между бизнеса и университетите по отношение на подготовката на кадри и осигуряване на обучения в съответствие с нуждите на компаниите.

Кметът Иван Тотев разказа и покани състави от Санкт Петербург да участват във фолклорния фестивал, който се организира всяка година в края на месец юли в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Транспортираха спешно с въздушна линейка жена от Смолян в Пловдив

Медицински хеликоптер кацна на стадиона в смолянския квартал Райково, за да транспортира спешно жена с тежка черепно-мозъчна травма.    Спасителна мисия е по искане на спешното отделение на болницата в Смолян Жената е получила и кръвоизлив в мозъка. Интубирана е. Страда от епилепсия.   Била е намерена паднала на земята в дома си, където живее сама,..

публикувано на 24.08.24 в 15:35

Доспат празнува и събира чешмари край язовира

Хиляди хора събра местността Събора край язовир Допсат за празника на града, чешмарите и фестивала на народното творчество.  Тържествата преминават под знака на 50-годишнината от обявяването на Доспат за град. Чешмарството е уникално за пределите на Родопа планина, приема се като част от гостоприемството на родопчани. Всеки от чешмарите разказва..

публикувано на 24.08.24 в 14:25

Oграничават движението по част от ул. "Георги Бенев“

От 6 до 16 часа днес се спира движението на автомобили по ул. "Георги Бенев" в пловдивския район "Северен".  Причина за временното ограничаване на трафика е извършването на довършителни дейности за пускането на екслоатация на Голямоконарско шосе.  То важи за участъка от бул. ”Васил Априлов” до бул. ”Васил Левски”. Променя се и  част от м аршрута за..

обновено на 24.08.24 в 12:02

Атанас Запрянов е готов да остане военен министър и в новия служебен кабинет

Министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с премиера Димитър Главчев относно евентуално негово участие и в следващия служебен кабинет , но ако бъде поканен , той ще приеме. Това заяви Атанас Запрянов пред журналисти на Летище Пловдив , където се запозна с хода на българо-американското  учение „Тракийско лято - 2024“.   В..

публикувано на 24.08.24 в 11:57

Български и американски пилоти участват в "Тракийско лято"

Ден за гости и медии на ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято - 2024“ ще се състои днес на летище Пловдив. На събитието ще присъства министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов. Присъстващите ще бъдат запознати с протичането и резултатите от..

обновено на 24.08.24 в 07:34