Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив ще развива проекта "Иновативни училища"

| обновено на 08.03.17 в 16:14

200 хиляди лв. предвижда  Община Пловдив  по Програмата за иновативо училищно обучение за 2017 г. 

Кметът Иван Тотев изрази увереност, че тази година броят на училищата, които ще кандидатстват за  средствата със свои проекти и свое участие  от 30% съфинансиране, ще бъде увеличен двукратно и ще надхвърли 50. 

Повод за коментара му бе неговото посещение с представители на общинската управа и журналисти в ОУ „Васил Левски“ в район „Източен“.  Училището  вече успешно реализира проект по програмата, с която оборудва класните стаи с интерактивни дъски, мултимедии, помагала за часовете по химия и физика  и мащабен таблет-дъска, на който бе демонстриран и урок по математика за първолаците.  

По думите на директорката  Гергана Витева това мотивира  учениците да работят с интерес в училище и ги прави част от обучението на европейско ниво. Като аргумент за подчертания интерес към повишения стардарт на учебния процес тя посочи, че броят на учениците е нарастнал от 200 преди три години до 450 в момента. 

Заместник-кметът Стефан Стоянов припомни, че Програмата за иновативно образование стартира преди 5 години с 30 хиляди лева, като в следващите две години бе разширена до 50 хиляди, а през настоящата – четирикратно повече в сравнение с миналата. 

Той призова училищните директори  да кандидатстват и  по новите програми за Гугъл  и Уиндоус образование, вече преведени на български език. В седем пловдивски училища програмата за дигитализиране на целия образователен процес  вече е въведена и това улеснява, както поддържане вниманието на децата, така и комуникацията с родителите, подчерта Стоянов.

За своя празник – 100 дни училище първокласниците от ОУ „Васил Левски“ подариха на кмета Иван Тотев изработен от тях книгоразделител, а кметът подари на всички учителки за осми март цвете.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34