Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото срещу клошаря за запалването на тютюневия склад

| обновено на 16.03.17 в 10:21

Районният съд в Пловдив ще гледа делото срещу Любомир Данчев за запалването на тютюневия склад на ул. "Екзарх Йосиф" 13 през август миналата година. 

Обвинението срещу 45-годишния клошар е за запалване по непредпазливост на чужд имот – тютюнев склад, който е паметник на културата. Нанесените значителни щети възлизат на над 11 млн. и 700 хил. лева, като са пострадали общо 5 съседни сгради – бивши тютюневи складове, които са частна собственост.

Като се позовава на заключението на шесторната пожаротехническа експертиза обвинението приема, че пожарът е настъпил по непредпазливост – вследствие на небрежни действия от страна на обвиняемия, който изхвърлил незагасена цигара в кошче. 

Любомир Данчев все още е в ареста. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Наемите за общинските имоти ще се увеличат от октомври

Поскъпване от 1-ви октомври на наемите за ползване на общинските имоти в Пловдив предлага местната власт. Проектонаредбата за началния размер на наемите е публикувана за обществено обсъждане. Основната цел на проекта е по-добро стопанисване на общинските имоти, използването им по предназначение и увеличаване на приходите в местния бюджет...

обновено на 29.08.24 в 14:09

Летище Пловдив вече е собственост изцяло на българската държава

Министерството на транспорта и съобщенията, чрез своето дружество „Летище София“ ЕАД, е купило акциите на „БК Проджект“ ЕООД в „Летище Пловдив“ АД. Това е дружество, учредено през 1995 година между държавата и частни акционери, което притежава перона на летището, базата с горивно-смазочни материали и други помощни съоръжения.  Не се съобщава..

публикувано на 29.08.24 в 14:09

Карлово разширява системата за разделно събиране на отпадъци

Община Карлово да разшири системата за разделно събиране и рециклиране на биоразградими битови отпадъци, това решиха общинските съветници на свое заседание днес. .За целта общината ще кандидатства с нов проект по програма „Околна среда“. Според гласуваното решение, изградената инфраструктура със средства по проекта ще бъде общинска собственост...

публикувано на 29.08.24 в 14:04

Пещерата "Чая" край Чепеларе разкрива тайни отпреди 30 века

Най-атрактивната находка в пещерно обиталище „Чая“ тази година е зъб от пещерен лъв . Това съобщи Марин Господинов , директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. "Отнасяме находките към плиоценската бозайна фауна", поясни Господинов. Спелеологът, заедно с екипа, ръкододен от София Христева от Регионалния археологически музея в Пловдив,..

публикувано на 29.08.24 в 12:13

Селяни от Боянци пребиха жестоко свой съсед

Участник в сбиване в село Боянци е в болница с опасност за живота. Около 21.30 ч. снощи асеновградски  полицаи се отзовали на сигнал за помощ заради  възникнала пиянска свада в покрайнините на селото.  След  намесата им саморазправата между няколко съседи е прекратена. С линейка в пловдивска болница е транспортиран единият от мъжете, на 48 години,..

публикувано на 29.08.24 в 11:11