Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗП спря SMS-ите за новите ТВ спортни канали на Мtel

Преустановено е изпращането на SMS-и за трите спортни канала Мtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGE sport, с които доставчикът изискваше от потребителите да върнат съобщение с текст STOP и своето ЕГН, за да ги деактивират и да не заплащат месечна такса за тях след изтичането на промоционалния период за въвеждането им.  

Това съобщиха от Комисията за защита на потребителите.  

Абонатите на цифровата телевизия няма да заплащат за тези канали след 31-ви март, ако изрично не заявят желанието си да ги получават, както гласеше първоначалното уведомление от оператора. 

Услугата е предплатена и няма да бъде предоставена, в случай че клиентът не внесе месечната такса в аванс, уточняват от КЗП. 

Доставчикът се ангажира и с това да възстанови месечните абонаменти на всички свои клиенти, които са решили да продължат да гледат каналите в периода април-юни срещу заплащане, но спортното съдържание не е било достатъчно атрактивно за тях.  

Новите правила са потвърдени и на сайта на търговеца, както и в телевизионната реклама. 

До  отмяната на некоректната практика се стигна след намесата на КЗП, заради многото получени сигнали от граждани, разпространени и в социалните мрежи.  

От институцията предупреждават, абонатите на цифрови телевизии да следят информацията във фактурите си за предплатените услуги, за да се избегне предоставянето на незаявени, а при съмнение да сигнализират в КЗП. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Три дни празник на киселото мляко в Момчиловци

Седми международен фестивал на киселото мляко се открива следобед в центъра на родопското село Момчиловци.  За тридневния празник пристига китайска делегация. Инфлуенсъри от азиатската държава ще излъчват на живо фестивалната програма. Събитието се организира  съвместно с китайски партньори от компания за производство на млечни продукти с марка..

обновено на 30.08.24 в 09:02

Валежи и гръмотевици на юг и на изток, в Пловдив 29°

Жълт код за опасно време е обявен в 11 области в страната за днешния петък, съобщават от Националния институт за метеорология и хидрология.  Предупреждението е в сила за обласите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.  Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието..

обновено на 30.08.24 в 09:02

Днес е летният Александровден, черпят носещите мъжествени имена

На 30 август Православната църква почита Светите Александър, Павел и Йоан, патриарси Цариградски и Пренасяне мощите на Св. Александър Невски.  Основният празник на св. Александър Невски е на 23 ноември. На 30 август 1724 година руският император Петър Първи тържествено пренася мощите на Св. Александър Невски в новата руска столица Санкт..

публикувано на 30.08.24 в 09:01

Връщат в ареста насилника на Дебора

Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд в града, който пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев.  С днешното си решение окръжните магистрати върнаха в ареста Георгиев, който е с по- лека мярка за неотклонение от 30-ти юли.   Определението е окончателно.

публикувано на 29.08.24 в 17:11

В Пазарджик не закриват училища, но растат маломерните паралелки

С 44 маломерни и слети паралелки в 39 училища започва новата 2024/2025 учебна година в община Пазарджик. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет, който одобри тяхното сформиране и им отпусна финансиране от над 128 хиляди лева от общинската хазна. При обсъждането на предложението някои съветници изразиха притеснение за качеството на..

публикувано на 29.08.24 в 17:05