Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удвоихме резултата в Пловдив, това не е загуба,смятат от БСП

| обновено на 27.03.17 в 16:52

Четири мандата на БСП за Пловдив, които резултатът от вота предполага, е огромен успех - каза в първото си интервю след изборите проф. Иво Христов- водач на листата тук. По думите това е успех, постигнат въпреки цялата медийна и административна машина, включена в ход от ГЕРБ, каза Христов.

Доволен от местния резултат, социологът изрази крайна неудовлетвореност от постигнатото в национален мащаб.

Доц. Георги Йорданов за първи път ще бъде депутат, избран с листата на БСП за България в Пловдив. Партията почти удвоява резултата си в града  с малко над 40 хиляди гласа в града. В момента той е директор на УМБАЛ "Пловдив".

По предварителни данни БСП ще има четирима народни представители, това не може да не ни задоволява като се има предвид, че в предишното Народно събрание имахме един представител, коментира пред Радио Пловдив Йорданов и добави, че печелят 4 мандата и в Пловдив – област. 

Водачът на листата проф. Иво Христов, който не е от Пловдив, но преподава тук, се оказа популярно лице в града. 

За това говорят и преференциите за него. По данни на БСП преференциите не променят реда на листата, добави той. Впечатлен съм от представянето на Бойко Борисов в изборната нощ и от думите му, че страната се нуждае от стабилно управление и единство, защото сме поставени пред тежко изпитание, заради международното управление. 

Аз лично се надявам страната да има стабилно правителство, коментира Георги Йорданов. Той добави, че социалистите в града са против евентуална коалиция с ГЕРБ. 

Резулатът на БСП в Пловдив област е добър, но съжалявам, че не постигнахме повече. Може би не ни стигна времето да обясним на хората каква ще е промяната, това заяви за Радио Пловдив Манол Генов, депутат от „БСП за България“ в Пловдив област.

Ние сме готови да се обединим със всеки, който защитава нашата програма и споделя политиката, които искаме да реализираме в икономиката, в образованието, в здравеопазването и т.н., поясни Генов.

Той беше категоричен, че БСП не иска участие на всяка цена във властта, а подкрепа на мерките в своят програма.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната, за да..

публикувано на 15.07.24 в 07:32

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27