Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ спечели, защото даде на хората перспектива и оптимизъм

За мен нямаше изнедади в деня на вота, може би изненадани са били само трите малки десни партии, но пък те явно не са учили математика, това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов. Тези партии оставиха хиляди десни хора в България без политическо представителство и не мога да кажа защо го сториха – въпросът изисква явно медицинска експертиза, добави Аврамов.

Той беше категоричен, че в оставката на Радан Кънев като лизер на Нова република и ДСБ не вижда никакъв жест. Кънев беше неадекватен като политик, но е достоен и честен човек и трябва да получи уважевние. Проблемът е, че не се справяше с работата, с която се беше захванал като лидер на дясна партия, каза Димитър Аврамов.
 

В политиката има смисъл да гласуваме за парспектива, така че като се събудем да усещаме оптимизъм, коментира Аврамов. Единствената оптимистична партия в последните месеци беше ГЕРБ. "Да България" е много приятна партия, но пълна с озлобени хора. Те говориха така, че пренавиха картината. Същото беше с РБ и БСП. При социалистите беше направо срашно. Те върнаха България в предвиденово време – една България антиевропейска, ненатовска и определон мизерстваща. Така че, който иска да слуша Корнелия Нинова ще губи, заяви Димитър Аврамов.

Според него това, че БСП е удвоила резултата си не значи, че партията печели. Това, че си заредил толкова много хора с мрачни очаквания за бъдещето, не те прави печеливш. Дори Сергейстанишевата БСП беше оптимистична и светла. Тогава БСП имаше очаквания за бъдещето и то проевропейски, а БСП на Корнелия Нинова искаше да ни вади от НАТО, да ни покаже колко мрачен е светът и живота ни. Колко трябва да си глупав да говориш, че сигурността на България ще е по-добра, ако излезе от НАТО, а три от съседите ни са именно в този пакт. Е, как няма такава БСП да изгуби, коментира политоогът.

Диитър Аврамов каза, че няма да хвали ГЕРБ сега, защото списъкът от хората, които да казват колко е велик Бойко Борисо след вота вече е много голям. Ще кажа само, че Борисов за пореден път печели избори. Именно затова е невъзможно той да не направи правителство. Ако ГЕРБ не успее да напарви кабинет, то това ще е началото на политическа криза, предупреди Аврамов.

Той добави, че Бойко Борисов не трябва да прави никакви компромиси с Патриотите. С хора, които бият възрастни жени на границата, не може да се правят компромиси.

Димитър Аврамов каза още, че ОП трябда да си си спомнят, че са три обединени партии и да дадат крачка назад, да седнат и направят програма за управление като се съобразят с програмата на ГЕРБ и я допълнят със своите важни точки. Същото се отнася и за „Воля“. Иначе предвид ксенофобсиките прояви на Патриотите не им препоръчвам да влизат в правителство и да искат министерски кресла, каза в заключение Димитър Аврамов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Народ без памет за героите си е обречен на изчезване

С тържествена церемония пред паметника на българите от Източна и Западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борни и войните за България пловдивчани отбелядаха 121-та годишнина от избухването на Илинденско –Преображенското въстание.  Пред монумента в градинката до старите хали в район „Южен“ тържествено слово..

обновено на 02.08.24 в 13:12

Седем пъти са завишени нормите за ФПЧ във въздуха над Пловдив

Значително превишаване на нормите на фини прахови частици е регистрирано във въздуха в Пловдив, съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване в Община Пловдив Иван Стоянов, който и в момента е на мястото на пожара в Цалапица. Данните от измерванията на мобилните станции показват концентрация от 350 mg/m³ ФПЧ 10, съобщават от община..

обновено на 02.08.24 в 11:44

Димът от сметището край Цалапица обгази Пловдив

Има превишаване на нормата на фините прахови частици във въздуха на Пловдив и Стамболийски, съобщи   областният управител проф. Христина Янчева . Причината е горящото втори ден сметище край Цалапица. "При норма 50 единици фините прахови частици са 70 единици", съобщи проф. Янчева по данни на РИОСВ към 8 часа, като уточни, че останалите показатели..

обновено на 02.08.24 в 11:23

Общинските съветници имат право да поискат моята оставка

Управителят на общинско дружество „Екобус“ Илко Търпов заяви в интервю за Радио Пловдив, че общинските съветници имат право да искат неговата оставка. Повод за неговите думи стана приетият вчера финансов отчет на дружеството за 2023 година, от който е видно, че натрупаните общи загуби към момента, са в размер на 137 хиляди лева, като само за..

публикувано на 02.08.24 в 10:52

Да не допуснем България да бъде засмукана в турбулентния свят

"Ако говорим за съставяне на някакво мнозинство или на Правителство, шансовете са нулеви. Всичко, което предстои да наблюдаваме към момента, са движения насочени основно към реклама колко сме национално отговорни. Това се отнася за всички партии, а не само за ИТН. И математически, и политически не е възможно съставянето на управление в рамките на..

публикувано на 01.08.24 в 10:18