Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината купува на лизинг два нови "паяка"

| обновено на 30.03.17 в 12:33
Снимка: архив, БГНЕС

Община Пловдив ще поеме дългосрочен дълг от 490 000 лева за доставка чрез финансов лизинг на два нови „паяка” за репатриране на моторни превозни средства.  Това реши местният парламент като „за” гласуваха 30 съветници, един беше „против”, а 11 се въздаржаха. 

Преди гласуването на решението Дани Каназирева поиска да бъде съобщена цената, която общината е платила за другите два „паяка”, купени малко преди последните местни избори. Заместник-кметът Розалин Петков отговори, че нови паяци общината не е купувала, а Каназирева припомни, че дори е била обявена обществена поръчка. В крайна сметка, мнозинството съвтеници одобриха поемането на новия финансов дълг.

В началото на днешната сесия Спас Гърневски поздрави – цитирам: „приятелите си от ГЕРБ”, че България продължава своя европейски път на развитие. Той честити на младите си колеги, които стават депутати. Гърневски уведоми колегите си, че е приключил с ангажиментите си като съветник и посочи, че вчера е депозирал писмо до Окръжна прокуратура, с което настоява Общинският съвет да бъде информиран за развитието на преписката по проверката на „Пълдинтур инвест”. 

Поздрав от трибуната към четиримата депутати, които е излъчил Общинският съвет, отправи и кметът Иван Тотев. 

Припомням, след изборите на 26 март досегашните съветници Спас Гърневски, Димитър Георгиев, Александър Сиди и Теодора Халачева стават депутати. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22