Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха двама младежи за участие в автогонка

Мъж на 22 години и момиче на 18 бяха осъдени по бързо производство за участие в нереглментирана гонка на булевадр Кукленско шосе в Пловдив. 

Районният съд е наложил на Огнян с инициали Б. четири месеца „лишаване от свобода“и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година и шест месеца и на Злати с инициали З. глоба в размер на 1500 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест месеца. Делото е проведено по съкратеното съдебно следствие, като двамата подсъдими са се признали за виновни.

Преди дни, на 19 март, в Пловдив, около 20,30 часа, на кръговото кръстовище на бул. „Кукленско шосе“, към „Митница Пловдив“, върху източното пътно платно застанали един до друг два леки автомобила – „БМВ, червено на цвят, със затъмнени стъкла, управлявано от Огнян и „Мерцедес“, черен на цвят, управляван от Злати. 

Единият от автомобилите спрял на едната пътна лента от източното платно на ул. „Кукленско шосе“, а другият - на съседната. По този начин те пречели на преминаващите по пътния участък други моторни превозни средства и създали реални предпоставки за възникване на пътно-транспортно произшествие. 

Трафикът на оживения пътен участък бил затруднен. Огнян и Злати  подготвили колите за нерегламентирано състезание „гонка“. И двамата започнали да форсират двигателите, да свистят с гуми, да вдигат голям шум, след което си подали сигнал за начало на състезанието и с внезапен старт започнали опасна надпревара на висока скорост в посока Пловдив. Така застрашили, както своя живот и здраве, така и на случайните минувачи и на водачите на други превозни средства. 

В участъка, където се провеждала „гонката“ имало локално пътно платно за движение, както и пресечка на бул. „Кукленско шосе“. По-късно двамата шофьори били установени от органите на МВР. 

Според прокуратурата Злати и Огнян са изразили пренебрежение към обществените норми и извършили непристойни действия, които се изразяват в публична демонстрация на агресивно, неуважително и опасно отношение към гражданите. Огнян Б. е бил осъждан и преди.  Злати З. няма предишни осъждания. 

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Пловдив. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Общината има 1 месец, за да отстрани пропуските по проекта за Небет тепе

След като комисия от Министерството на културата върна проекта за реставрация и консервация на Небет тепе, днес ръководителят на проекта инж. Таня Петкова коментира пред Радио Пловдив, че пропуските ще бъдат отстранени лесно. „Като цяло става дума за консервационно-реставрационни работи. Засягат фугирането на крепостната стена, насипи,..

обновено на 27.09.24 в 15:10

Разширяват зоните за платено паркиране в Карлово

В Карлово се разширява обхватът на зоните за кратковременно паркиране от 1 октомври.  Към платените зони се включват още три улици в широкия център на града -  ул. „Пазарна“ в частта, заключена между ул. „Ген. Карцов“ и  ул. „Тодор и Ана Пулеви“, ул. „Екзарх Йосиф“ в частта, заключена между ул. „Пазарна“ и  ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Капитан Д...

публикувано на 27.09.24 в 14:56

Двама младежи са в болница след сбиване в Пазарджик

Двама младежи са в болница, след като се сбиха в парк в пазарджишкия квартал „Младост“. След сигнала за сбиването със случая се заели полицаи от Криминална полиция и Детска педагогическа стая в РУ-Пазарджик.  Оказало се, че момчетата се скарали и скандалът прераснал в побой. В резултат и двамата са получили травми в лицето и главата и са били..

публикувано на 27.09.24 в 12:11

Пациент с туларемия е лекуван в МБАЛ-Пазарджик

Заболяването се среща рядко, но е потенциално опасно. Причинява се от бактерия.  “Източник на инфекцията за човека са различни мишевидни гризачи, зайци и кърлежи. Заразяването на човека става по различни механизми – при ухапване от кърлежи, при пряк контакт /дране на животни/, при консумация на храни, заразени с екскременти на гризачи, по..

публикувано на 27.09.24 в 11:53

Труд излиза на протест срещу липсата на редовен транспорт до Пловдив

Жители на пловдивското село Труд и работещи във фирмите в община Марица излизат на протест в неделя заради проблемите с градския транспорт. Според тях повече от 4000 души всеки ден се сблъскват с липсата на ненадежден транспорт, което затруднява достъпа им до работни места и до градски услуги.  Протестиращите, подкрепени и от местния бизнес,..

публикувано на 27.09.24 в 11:52