Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив понесе тежка загуба от Лудогорец

Лудогорец разгроми с 4:0 Локомотив (Пд) като гост в мач от четвъртфиналите от турнира за Купата на България. С този си успех шампионите са класираха за полуфиналите. 
Гостите излязоха без нито един българин в състава си. Срещата изгледаха старши треньорът на Левски Николай Митов и помощниците му Мариан Христов и Асен Букарев. Заедно на Централната трибуна влязоха легендите на Ботев Динко Дерменджиев и на Локомотив (Пд) Георги Василев-Гочо. 

Съперниците започнаха двубоя без разузнаване и в петата минута Марселиньо беше изведен в коридор и опита изстрел, но неуспешно. Топката стигна до Джонатан Кафу, който финтира Павел Виданов, стреля, но уцели Пламен Крумов. Топката попадна във Вандерсон, който отправи удар отблизо, но Ел Харуби спаси. Две минути по-късно Густаво Кампаняро стреля, но неточно. При ответната атака на домакините Мартин Камбуров изведе на чиста позиция Димо Бакалов. Халфът на домакините излезе сам срещу вратаря на гостите Ренан, но притиснат от играч на съперника загуби равновесие и падна на земята. 

Шампионите поведоха в 32-ата минута. Тогава Абел Анисе и Жуниор Кишада разиграха комбинация, топката попадна в Марселиньо, който с удар от 25 метра вкара красив гол за 1:0. Гостите продължиха да доминират и в 42-ата минута Сисиньо центрира центрира към Густаво Кампаняро, който скочи над всички над всички и стреля с глава. Топката обаче срещна страничната греда на вратата на "черно-белите". 

Втората част започна също с атаки към двата страни. В 52-ата минута Веселин Марчев подаде на Димо Бакалов, който от 8-9 метра прати топката в аут. При ответната атака на гостите Вандерсон пусна пак към Марселиньо, последва шут, но коженото кълбо се отби в гредата на вратата на "смърфовете". 
В 55-ата минута, след грешка на Димитър Велковски, Вандерсон и Марселиньо организираха бърза атака. Вандерсон стреля отблизо, но Ел Харуби топката с крак. Четири минути по-късно Вандерсон получи топката в наказателното поле, преодоля с лекота Павел Виданов и майсторски покачи на 2:0. Три минути по-късно при атака на шампионите Вандерсон опита да намери Жуниор Кишада, но в опита си да избие топката Павел Виданов си вкара автогол за 0:3. В 78-ата минута, след грешка на Дани Кики, Абел Анисе подаде на Марселиньо. Последва пас към току що влезлия в игра Върджил Мисиджан, който с първия си досег с топката хладнокръвно отбеляза четвъртия гол за своя тим. 

В 85-ата минута Дани Кики можеше да вкара почетен гол за Локомотив (Пд), но от удобна позиция прати топката в аут.
Секунди преди края на двубоя привърженик на домакините нахлу на терена. Полицаите го свалиха със сила на земята. Това вбеси феновете на Локо, които скочиха са защитят своя приятел. Футболистите и президентът на клуба Христо Крушарски се намесиха и помогнаха напрежението на терена да се потуши и да се избегнат ексцесии, а съдията Ивайло Стоянов свири край на мача.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте "Жрински" - "Ботев" от 21:00 часа по Радио Пловдив

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 21:00 часа на стадион "Под Биелим Бриегом“ в Мостар в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Канарчетата" влизат в сблъсъка с местния Жрински с аванс от 2:1 след първия двубой на "Христо Ботев“, когато точни за успеха бяха Самуел Акере и Алекса Мараш. Възпитаниците на Душан Керкез се намират..

публикувано на 15.08.24 в 11:08

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39