Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валидираха марки и винетки "Пловдив - ЕСК 2019"

Изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки и кметът на Пловдив Иван Тотев валидираха пощенско филателно издание на тема „Пловдив - Европейска столица на културата 2019 – Антични мозайки“. 

Проектът представлява две пощенски марки с две винетки в блок лист и специален пощенски печат. Негов автор е д-р Ненко Атанасов.

Това е третата марка от поредицата на тази тема, първата излезе през 2015 година, припомни Иван Тотев. До 2019 година се очаква да излязат още две. 

Кметът отбеляза също, че тема на този филателен проект е нещо, с което пловдивчани се гордеят- античните мозайки, част от които са разкрити, а по други продължава реставрацията и експонирането им. В подготовка е и провеждането на световна филателна изложба в Пловдив през 2019 година, съобщи още Иван Тотев. 

Администрацията тук си партнира със Спас Панчев, председател на Съюза на българските филателисти. От своя страна Деян Дънешки отбеляза, че това филателно издание излиза в сравнително малък тираж-близо 11 000 екземпляра, а целта е то да стане по-ценно за филателистите колекционери.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Колеги на убития полицай намерили детето му с пистолет в ръка

Дисциплинарна проверка ще изяснява има ли някакви пропуски в дейността на служителите на сектор СПС и в какво се изразяват те, както и кои са лицата, допуснали такива нарушения. Това заяви пред журналисти директорът на пловдивската полиция ст. комисар Георги Чергов по повод нелепия инцидент, при който полицай бе застрелян от 7-годишното си дете на..

публикувано на 12.08.24 в 22:28

Под контрол е пожарът край Брезово, който изгори 4 вили и коли

Ограничен е пожарът във вилната зона на Златосел в община Брезово. 4 масивни вили са  изгорели, една е спасена, като има унищожени и други 6 други дървени постройки. Пламъците са погълнали и няколко автомобила.  Огънят е обхванал 400 декара широколистна гора и сухи треви, като усилията сега са той напълно да бъде потушен. На място остават дежурни екипи...

публикувано на 12.08.24 в 22:24

Премиерът Главчев отива в Златосел

Премиерът Димитър Главчев пътува към Брезово. Той ще огледа вилната зона на Златосел, където бушува голям пожар. Огънят изпепели къщи и автомобили и наложи евакуация на живеещите в зоната. В операцията по гасенето участват пожарникари, местната власт, два хеликоптера на ВВС и доброволци. На този етап няма данни за пострадали хора. Пламна вилната зона..

публикувано на 12.08.24 в 20:08

Полицай загина след стрелба на 6-годишното му дете

Полицай от Пловдив е загинал при нелеп инцидент, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.   6-годишно дете е убило баща си, който е полицейски служител.  Момчето е убило баща си със служебния му пистолет на работното му място в базата на Специализираните полицейски сили. Инцидентът е станал към 17:30 ч. Образувано е досъдебно..

публикувано на 12.08.24 в 18:20

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив. В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край..

обновено на 12.08.24 в 17:42