Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малко вероятно е ГЕРБ и ОП да управляват до 2021 година

Мнозинството за бъдещото правителство е подсигурено, но аз се съмнявам, че то ще издържи четиригодишен управленски мандат, коментира за Радио Пловдив политологът Георги Киряков. 

Според него 21 страници са твърде малко за четиригодишна управленска програма, а обществото въобще няма да види обещаната подробна управленска програма на ГЕРБ и ОП. При тях има повече намерения и желания, отколкото цели, които да се изпълнят, заяви Киряков.
 

Той подчерта, че е важно как ще започне управлението на ГЕРБ и ОП, за да се види дали ще се изпълняват поетите ангажимени. Първият индикатор ще е увеличението на пенсиите, но обещанието за ръстна минималната и средна работна заплати минава през постигането на икономически растеж. Т.е. ако той не бъде постигнат, няма да има такова увеличение. Затова и цялата риторика на бъдещите управляващи е за пред публика, а не за реално изпълнение на ангажиментите и обещанията им, заключи Георги Киряков.

Относно разпределениято на министерските кресла, според политологът, най-вероятно ще бъде изпълнена мечтата на Красимир Каракачанов да стане министър на отбраната..

Според него можем да сме почти сигурни, че няма да има пълен управленски мандат, предвид фактът, че премиерът Борисов досега не е завършвал другите си два. Добре ще е да имаме управление до 2021 година, но не мога да си представя как това ще се случи при положение, че подписът на Волен Сидеров стой под текстове, които са несъвместими със заявените досега от него убеждения и действия, каза още Киряков.

Цялото интервю с Георги Киряков може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18