Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 18-годишен младеж за убийството на 61-годишна жена на пешеходна пътека в Пловдив

Снимка: Plovdiv24.bg

18-годишният Асен от Пловдив е задържан от полицията заради тежката катастрофа, станала в четвъртък вечерта на пешеходна пътека на бул. "Шести септември", при която загина 61-годишна пловдивчанка. 

Младежът се издирваше от служителите на реда, тъй като избяга от местопрестъплението след тежкия инцидент. Той е задържан в 23 часа снощи близо до мястото, където е намерен автомобилът, с който е блъсната пешеходката, съобщи пред Радио Пловдив говорителят на Окръжна прокуратура – Пловдив Галина Андреева

Полицията първо е намерила колата на момчето на бул. „Марица“-север между моста на Герджика и кръстовището с бул. „Цар Борис Трети Обединител“. По автомобила Toyota Rav4 липсват части, които на пръв поглед съвпадат с тези, намерени на мястото на престъплението. Предстои експертиза да докаже дали наистина частите съвпадат, обясни Галина Андреева. 

Асен е ученик последна година в Професионалната гимназия по електроника и електротехника. При задържането си е признал пред полицаите, че той е управлявал колата. Другият човек, пътувал в колата, също е потвърдил, че Асен е управлявал автомобила.

На мястото на престъплението има записи от камери, които са иззети и ще им бъде направена експертиза, уточняват от прокуратурата.

Задържането за 24 часа е от снощи. Предстои на Асен да бъде повдигнато обвинение и той да даде обяснение в качеството си на обвиняем, уточни Галина Андреева. 

Младежът живее в Пловдив и отскоро има шофьорска книжка. Вероятно заради това няма регистрирани други нарушения като шофьор. Предполага се, че Асен е избягал от мястото на тежката катастрофа, тъй като се е уплашил.

Предвиденото от закона наказание в този случай е по – тежко, тъй като престъплението е извършено на пешеходна пътека и извършителят и е избягал, обясни прокурор Андреева. 

По думите й, ако вината на младежа бъде доказана в съда, наказанието му ще е от 3 до 15 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

обновено на 02.07.24 в 20:12

Аптеките в Пловдив излизат на протест, няма да работят 2 два часа

Аптеките от областите Пловдив, София,  Бургас, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Добрич, Перник, Благоевград, Хасково, Кърджали, Русе, Монтана и други затварят за два часа. Това ще се случи на 3 юли, сряда, между 14:00 и 16:00 часа в знак на протест срещу измененията на Наредба 4, предложена от Министерството на здравеопазванетои Националната..

публикувано на 02.07.24 в 19:55

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

обновено на 02.07.24 в 16:42

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28