Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В областната управа обсъждат причините за проблема с урана

| обновено на 21.04.17 в 09:47

Причините за повишените нива на уран в питейната вода на Първомай и близките села ще бъдат обсъждани на свиканото от областния управител Здравко Димитров съвещание. 

На него ще присъстват кметът на община Първомай, ръководствата на Регионалната здравна инспекция, ВиК, Басейнова дирекция, ВиК, РИОСВ и на Агенцията по храните. Очаква се на съвещанието да присъства и окръжният прокурор на Област Пловдив Румен Попов.

Очаква се да бъдат набелязани мерки за отстраняване на проблема и за недопускане на подобни инциденти, застрашаващи здравето на хората.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34