Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев с класика над Славия

Ботев (Пд) победи Славия с 3:0 като гост в мач от 3-ия кръг на Група А - втора осмица, който се игра на националния стадион "Васил Левски" в София  Срещата бе от голямо значение и за двата отбора, които заедно с Верея се борят за първите две места в групата, даващи право да продължат в потока за участие в турнира Лига Европа.

През първите десетина минути играта е равностойна, а единственият шут отправи Косоко, който стреля над вратата. Славия отговори със силен шут на Сердеров, който попадна в ръцете на Чворович.

В 26-ата минута реферът Петър Доровски не демонстрира добро чувство за авантаж, след като отсъди фаул за нарушение срещу Балтанов. В тази ситуация обаче нападателят на гостите Антонио Вутов се откъсваше сам срещу вратаря, но съдията реши да спре атаката. Пловдивчани изпълниха бързо фаула, Бризола центрира към Терзиев, който стреля отблизо с глава, но Георги Петков демонстрира добър рефлекс и изби в корнер удара под гредата.

Така се стигна до 34-ата минута, когато след продължителна атака Тодор Неделев стреля силно, Гошо Петков изби, но при добавката Омар Косоко реализира - 1:0 за Ботев (Пловдив). Десет минути по-късно канарчетата удвоиха своята преднина. Георги Пашов се размина с топката, която попадна в Антонио Вутов. Таранът на пловдивчани преодоля последователно Петко Христов и Стефан Велков, след което вкара технично от 6-7 метра.

В 53-ата минута Ботев вкара трети гол. Бризола изведе отлично с пета Омар Косоко, който с брилянтен финт елиминира Велков и след шут по земя в близкия ъгъл не остави шанс на Петков - 3:0 за канарчетата.

В 76-ата минута Славия като по чудо не получи ново попадение. Неделев проби отляво и подаде към Косоко, който стреля от упор, но Петков изби и попречи на нападателя да оформи своя хеттрик.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36