Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър А‘Парт гостува на Лондонския – Theatro Technis

Пловдивските театрали от А‘Парт поставят пиесата  „ Играта на живота и смъртта в пепелната пустиня”  по мотиви на  Хория Ловинеску  , на Лондонска сцена .

Поканата е от лондонският  Theatro Technis , по случай 60 годишния юбилей на английския театър .



В предаването Клуб „Неделя“ гостуваха  директора на Театър А‘Парт – д-р по изкуствознание Сашо Петков  и актьорите Анди Райчев и Здравец Здравчев .

Подробности за лондонския театър , поканата и избора на пиеса , чуйте  в прикачения файл .



„ Играта на живота и смъртта в пепелната пустиня” 

по мотиви на Хория Ловинеску

Сценична версия и постановка: д-р изк. Сашо Петков

Сценична визия : Петър Митев

Музикална среда: Кшищтов Пендерецки

Персонажи:

Бащата – Сашо Петков

Авел – Здравец Здравчев

Кайн – Анди Райчев

Ана – Катя Минкова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Гледай Ти“ младежките театрални школи в Пловдив

В Пловдив започва второто издание на фестивала на пловдивските театрални школи „Гледай Ти“. Той ще продължи до събота и се организира от Театър „Хенд“ и Фондация „Ред Ноус“.  В двата фестивални дни младите актьори от 11-те пловдивски школи ще представят един пред друг своето творчество и постижения. А от 10-ти юни представленията в театър „Хенд“ са..

публикувано на 07.06.24 в 07:00

„Моето време“ на Соня Станкова в Стария град

Известната фотографка Соня Станкова представя изложбата си „MIO TEMPO“ в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ към Градска художествена галерия в Стария град.  Експозицията е своеобразна ретроспекция на най-доброто в портретния жанр на нейното изкуство на обектива. Цикълът е заснет в средата на 80-те години на ХХ век, снимките са представяни..

публикувано на 07.06.24 в 06:55

Връчват националните награди “Христо Г. Данов” в Пловдив

В Пловдив ще бъдат раздадени националните награди „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура. Тържествената церемония е от 17 часа в двора на къщата -музей на “Христо Г. Данов” в Стария град.  Водещ ще е доц. Младен Влашки – литературен критик и преподавател по антична и западноевропейска литература в ПУ “Паисий Хиендарски”. За..

обновено на 07.06.24 в 06:46

Литийно шествие и огнено шоу на крепостта "Перистера" за 10-та й годишнина

В община  Пещера ще бъде отбелязана 10 годишнината от откриването на емблематичната за региона средновековна крепост „Перистера“.  Крепостта е уникална, с двете си кули, които едновременно са били и църкви. Като архитектура това я прави единствена в страната. „Перистера“ означава „Гълъбово гнездо“ и според археолозите  крепостта е изградена върху..

публикувано на 07.06.24 в 06:45

Яница Радева с нов роман - издание на "Жанет 45"

На 21 май излезе новият роман на писателката Яница Радева . Тя е избрала да го нарече „Годината, която започна в неделя“ и в него героите са потопени в годините на ранния социализъм. Това е третата книга на авторката, която излиза с марката на издателство „Жанет 45“. Главната героиня е малката Йоанна, която губи майка си, отглежда я..

публикувано на 06.06.24 в 09:05