Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици мерят знания по история в "куиз" в ПУ "Паисий Хилендарски"

Ученически куиз под мотото „Познаваш ли историята“ ще се проведе в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” с участието на възпитаници на няколко училища от Пловдив и областта. Викторината е част от Деня на отворените врати на Катедра „История и археология“ към Философско-историческия факултет на университета. 

Викторината ще се проведе в зала „КОМПАС“ в Ректората на висшето училище на ул. „Цар Асен“ №24.

В куиза ще се включат представители на ЕГ „Иван Вазов“, ЕГ „Пловдив“, ПГЕЕ, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Паисий Хилендарски“, СУ „Христо Проданов“ – гр. Карлово и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“.

Малко по-рано официално ще бъде открит Денят на отворените врати на Катедра „История и археология“. Участниците и гостите на състезанието ще имат шанса да се потопят в атмосферата на Пловдивския университет, който е най-голямото висше училище в Южна България, и да се запознаят със специалностите и образователните възможности Философско-историческия факултет. Предвидени са представяне на материално-техническата база и среща-разговор със студенти и преподаватели от Катедра „История и археология“. 

Снимка

Още от категорията

Промени в движението на пътя Пловдив - Асеновград

От 8:30 часа утре - 29 януари, до 17 часа на 11 февруари се въвежда временна организация на движението на новоизграждащото се кръгово кръстовище при 14-ти км на път II-86 Пловдив – Асеновград. Трафикът в посока Пловдив - Асеновград и в Асеновград - Пловдив се насочва в две ленти по новоизграденото платно в източната част на кръговото..

обновено на 28.01.20 в 23:12

Нови случаи на африканска чума по свинетв в Панагюрище

Нови четири случая на заболяването африканска чума по свинете са открити в района на горското стопанство в Панагюрище. Следи се за спазването на мерките за биосигурност и от страна на ловните дружинки, обясни директорът на Регионалната дирекция на горите в Пазарджик инженер Ангел Кузманов. „Във връзка с разпространението на африканската..

публикувано на 28.01.20 в 23:09
град Смолян

С 20 % намаляват тежките катастрофи в Смолян

С 20 процента по-малко са регистрираните тежки катастрофи на територията на област Смолян през миналата година. Това  стана ясно по време на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Смолян е единствената област в България, в която няма загинал пешеходец на пътя през изминалата година , каза..

публикувано на 28.01.20 в 18:30

Пловдив ще пие чиста планинска вода от Въча

Предпроектните проучвания за водоснабдяване от каскада „Въча“ са в  ход. Това бе отбелязано на среща в Областната управа, в която участваха представители на консорциум, воден от фирмата „Израел електрик“, която трябва да ги извърши.  От компанията са доволни, че имат пълната подкрепа на властите и декларират че имат нужната експертиза да..

обновено на 28.01.20 в 15:35

МВР - Смолян няма да регистрира коли утре до обед

От Областната дирекция на МВР – Смолян, съобщават, че сектор „Пътна полиция“ преустановява регистрацията и промяна на регистрацията на автомобили до 13:00 часа утре 29 януари.  Причината е възникнал технически проблем с един от консумативите, необходими за издаване на свидетелства за регистрация на МПС.

публикувано на 28.01.20 в 15:35