Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 19 май БЧК ще раздава хранителни помощи на социално слаби пловдивчани

Над 6200 социално слаби жители и лица с 90% трайни увреждани от  Пловдив и областта имат право на индивидуални пакети хранителни продукти по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Това съобщи Таня Георгиева, директор на областната организация на БЧК.  

Раздаването ще  извършва  до 19 май от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта временни пунктове в общините и населените места, като всеки правоимащ или упълномощено от него лице ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност. 

Според Георгиева обявеният срок е много кратък, а двете  групи, които са включени във втория траш са силно затруднени да  получат сами пакетите си.От БЧК са призовали за съдействие местната власт и различни  организации за съдействие.  В пунктовете, където ще се получават пакетите ще има доброволци, които ще дават консултации по здравословно хранене, социални услуги,превенция на социално изключване на деца и подготовка за реакция при бедствия. 

Пакетите с хранителни продукти включват 10 групи основни храни, като този път количеството е по-голямо и общо тежи 50 кг.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

обновено на 10.07.24 в 10:09

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32- годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели. На днешното разпоредително заседание адвокатите на обвиняемия поискаха процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима свидетели, сред които..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27