Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мазна скара подпали ресторант "La Veranda" на Главната

Дълго натрупвани мазнини и отпадъци предизвикаха пожар в кухнята на луксозния ресторантски комплекс "La Veranda", разположен на стълбите до водната каскада край бар "Каменица" на Главната. 

Снимка

Огънят лумна от омазнената скара точно в 12 ч. по обед и за секунди обхвана въздухоотводните тръби и комина. 

Работниците в кухнята веднага са били евакуирани, без да правят опит да гасят, каквито са противопожарните инструкции, разказа началникът на пристигналия за 2 минути на мястото екип на пожарната. 

По думите му, в такива ситуации не се препоръчва непрофесионална намеса, дори с пожарогасители, понеже мазните отпадъци могат да избухнат и да причинят тежки обгаряния. 

Аварийната група за минути загаси пламъците и обезопаси комина. Няма пострадали, щетите са незначителни. 

Снимка

Още от категорията

Глобиха с по 5000 лева 92-ма пловдивчани за забранени разходки

92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения са наложили само за днес служителите на ОДМВР-Пловдив заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това съобщи кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев. Санкциите са наложени по приетият миналата седмица Закон за извънредното..

публикувано на 29.03.20 в 19:22

Лошо бъдеще за Пловдив прогнозира ген. Мутафчийски!

„Пловдив не е добър пример за спазване на карантината -  улиците се пълнят, хората се събират, магазините работят.    Всичко това сочи, че  Пловдив го очаква лошо бъдеще“ -    прогнозира проф. Мутафчийски в следобедния  отчет на Националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса. Той добави,че в Пловдив не се правят достатъчно..

обновено на 29.03.20 в 18:06

Пловдив затяга мерките срещу COVID-19 от утре

"Затягаме мерките срещу COVID-19 в Пловдив от утре с решение на Общинския кризисен щаб“. Това съобщи кметът Здравко Димитров, след като през последните дни рязко се увеличиха случаите на заразени от коронавирус в Пловдив. "Никакви разходки в парковете, по тепетата, край Марица и по велоалеите. Няма да работят никакви търговски обекти, освен за..

обновено на 29.03.20 в 17:43

2535 в карантина в областта, нови трима заразени в Пловдив

За трима  нови заразени с коронавирус в Пловдивска област  бе съобщено днес.   Областният управител Дани Каназирева уточни, че по данни на РЗИ-Пловдив, единият от пациентите е приет в УМБАЛ „ Каспела“ с оплаквания и съмнение за тази инфекция.  Той е хоспитализиран в новосъздадения блок за прием и изолация на пациенти с  вируса.   Другите двама..

публикувано на 29.03.20 в 13:16

От утре - цялата полиция по улиците на Пловдив!

От понеделник цялата пловдивска полиция се включва в  контрол по спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.   Със заповед на началника на Областната дирекция на  МВР ст. комисар Йордан Рогачев  се прекратяват всички отпуски на полицаите от утре.   На национално ниво, той отправя предложение да бъде..

публикувано на 29.03.20 в 12:54