Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивски абитуриенти отиват благотворително с тениски на бала

| обновено на 15.05.17 в 17:06
Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

Пловдивски зрелостници и тази година подкрепиха кампанията „С тениска на бала”, която помага на абитуриенти без родители да продължат образованието си.

209 завършаващи ученици от ЕГ „Иван Вазов” закупиха фланелки в поредното издание на инициативата и се появиха днес с тях на тържественото изпращане в училището. 

Абитуриентите от паралелката с френски в гимназията заявиха, че предишните три випуска активно са се включвали в националната инициатива, така че и сегашният продължи традицията. Три са каузите, които подпомагат с над 2 500 лева от учениците на Руската гимназия. Заместник-директорът Илко Василев разказа, че те помагат на семейство онкоболни родители, чието дете е ученик.

Снимка

Едната част от учениците подпомагат деца, които искат да учат висше образование, но семействата им са финансово затруднени. Паралелно се подпомагат и деца с редки заболявания. Нашите деца за пореден път показаха, че пораснаха като големи хора, каза Василев.

Снимка

В ЕГ “Пловдив“ завършват 290 ученици, това е и гимназията с най-много абитуриенти в България.  Две паралелки подкрепиха инициативата да бъдат облечени с тениските на БЧК. 

И тази година по традиция в Английската гимназия имаше специална изненада към преподавателите. Директорът Николай Радев реши 4 задачи за по-малко от 5 минути пред погледите на всички ученици и преподаватели на тържеството. 

Радев съобщи днес, че 88,23 % от завършващите са положили успешно изпитите, които дават право за обучение в Европа и САЩ.

Днес на 15 май е последният учебен ден на дванадесетокласниците, на които им предстоият два задължителни зрелостни изпита - на 19 и 22 май. 

Снимка

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мачът "Ботев" - "Славия" променя маршрута на три градски автобуса

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 ще са с променени маршрути в днешната събота - 27 април, за времето от 17 до 22 часа ,  съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболният мач „Ботев“ – „Славия“, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“. По искане на Областната дирекция на МВР за пет часа ще..

обновено на 27.04.24 в 16:25

Скандал с листата на БСП за Пловдив-област заради Веска Ненчева

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщи формацията. Скандал е предизвикала листата на Пловдив-област, след като нейният досегашен водач Манол Генов си е дал отвод. На..

обновено на 27.04.24 в 16:15

ПП-ДБ готови да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но без ДПС

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. За пример даде смяната на няколко областни управители в страната...

обновено на 27.04.24 в 16:15

Ангел Георгиев води листата на "Възраждане" в Пловдив, Кръстьо Врачев в областта

На изборите на 9 юни партия „Възраждане“ ще се яви с пълна листа от 12 кандидати за депутати за 16-и многомандатен избирателен район Пловдив – град . Водач на листата е Ангел Георгиев , който е бил депутат в три поредни парламента.  Следващите кандидати за народни представители са Елена Грозданова, Стойчо Босев, Апостол Апостолов, Симеон Петров,..

обновено на 27.04.24 в 15:01

Росен Костурков от "Продължаваме промяната" напуска политиката

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Росен Костурков се оттегля от активната политика и няма да се кандидатира на предстоящите избори, съобщи той във "Фейсбук". "За да си ефективен в политическите среди трябва да владееш лицемерието, да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да..

публикувано на 27.04.24 в 15:00