Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново счупиха стъкло на автобус № 66, воюват ли превозвачите?

| обновено на 16.05.17 в 17:07

В Пловдив пак беше строшено стъкло на автобус по линия № 66 от градския транспорт. Инцидентът е станал в 6.45 часа тази сутрин на стоянката в жк „Тракия“. Вчера бяха счупени стъклата на два автобуса по същата линия. И този автобусът е бил празен и няма пострадали хора. 

„Вадят се рейсове от строя, за да не се изпълняват курсове. Но ние имаме резерви и курсовете са покрити. Цялата работа е да стане така, че да не може да се изпълнява линията.“ 

Снимка

Това заяви пред Радио Пловдив Петко Ангелов, управител на фирма „Автобусни превози Пловдив“, която от събота – 13 май, обслужва линия 66 на градския транспорт в Пловдив. 

От полицията съобщиха, че и днес стъклото на автобуса е  счупено с прашка, но Петко Ангелов смята, че е стреляно с въздушна пушка от близките жилищни блокове. Това става на  последната спирка на линия 66 в район „Тракия“. „Не може толкова години да няма никави инциденти и изведнъж да тръгнат всеки ден“, категоричен е Ангелов, който смята, че това е дело на конкурентни фирми.

„Гузната съвест май започва да се проявява“, заяви пред Радио Пловдив Веселин Дошков, собственик на фирма  "Хеброс бус", която до 12 май обслужваше линия 66 на градския транспорт. Той категорично отрече фирмата му да има нещо общо с нападенията над автобусите на фирма „Автобусни превози Пловдив“ на Петко Ангелов. 

Нещо повече, Дошков обясни, че почти всяка седмица има нападения на автобуси и по линиите, обслужвани от фирма „Хеброс бус“. Това е дело на хулигани, които полицията трудно може да залови, смята Веселин Дошков. Той е категоричен, че ако Петко Атанасов назове конкретно него и фирмата му като виновници за нападенията над автобусите по линия 66, ще заведе съдебно дело.

Дошков каза още, че на 12 май са изтекли договорите на „Хеброс бус“ за обслужване на линиите 1 и 66 и от 13 май със заповед на кмета Иван Тотев и с разрешение на областния управител Здравко Димитров обслужването им е възложено за шест месеца на фирма „Автобусни превози Пловдив“ на Петко Ангелов. 

Това е т. нар. „спешна мярка“, тъй като три фирми обжалват в съда договора за обществената поръчка за градските линии, уточни Дошков. Според него не са ясни мотивите за решението на кмета линиите 1 и 66 да бъдат дадени на Петко Ангелов. 

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Прокуратурата иска бияча на Дебора обратно в ареста

Старозагорската прокуратура официално поиска от Пловдивския Окръжен съд връщането в ареста на Георги Георгиев, подсъдим по делото „Дебора“. Той бе пуснат под домашен арест на последното съдебно заседание на 30 юли от Районния съд. Срещу Георгиев има три обвинения - за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна..

обновено на 05.08.24 в 14:46

Рецидивист без билет нападна машинист и кондуктор във влака за Панагюрище

31-годишен панагюрец нападна машиниста на влака Пловдив - Панагюрище, съобщиха от полицията в Пловдив. До агресията се стигнало, след като кондукторът направил забележка на мъжа, който се качил без билет във влака и легнал на няколко седалки. При предупреждението да слезе от композицията пътникът се разярил и първо се опитал да се..

публикувано на 05.08.24 в 13:21

Започна лятната антиспин кампания "БезОпасна ваканция"

„БезОпасна ваканция“ е мотото на лятната АНТИСПИН кампания, която Министерство на здравеопазването стартира за поредна година. Целта на кампанията е повишаване на информираността на младите хора и хората в риск относно начините на предаване и предпазване от ХИВ и други сексуално разпространявани инфекции.  В тази връзка РЗИ Пловдив организира..

публикувано на 05.08.24 в 12:56

В тежко, но стабилно състояние е детето, пострадало в Созопол

Детето, пострадало на плаж в Созопол, е в тежко, но стабилизирано състояние. Това съобщиха от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н.И.Пирогов", където пациентът беше приет.  Нощта е преминала спокойно. Детето остава за лечение и активно наблюдение в Детската реанимация на лечебното заведение...

публикувано на 05.08.24 в 08:58

Слънчево време днес, с температури до 33 градуса

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, след обяд и над планинските райони. На отделни места там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса, в Пловдив –..

публикувано на 05.08.24 в 08:27

Свързани новини

Строшиха с прашка стъкла на два автобуса № 66 от градския транспорт в Пловдив

Два автобуса  - по линия №66 от градския транспорт на Пловдив осъмнаха със строшени стъкла на стоянката си в ЖР „Тракия“.  Няма пострадали, а първоначалната версия бе, че по тях  е стреляно с въздушна пушка.  Огледът на полицията е приключил, като експертите по балистика са категорични,  че няма никакви данни за употреба на оръжие.  Въпреки..

обновено на 15.05.17 в 17:07