Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Държиков ще е новият зам.- кмет по културата и председател на фондация "Пловдив-2019"

| обновено на 17.05.17 в 14:56

Александър Държиков е новият заместник кмет по култура на Пловдив. Той заема от понеделник заема  освободения от Амелия Гешева пост, след като тя стана зам.- министър на  културата. 


Пред журналисти кметът Иван Тотев обясни, че първото предложение е отправено към Рая Маринова от ОП "Старинен Пловдив", но тя е отказала. 

Опитът на Държиков в администрацията, неговата комуникативност и диалогичност, както и работата му с културните среди, докато беше заместник - кмет на Пловдив, са причината Тотев да отправи покана към него. 

"Ако бях предложил на представител на творческите гилдии, другите можеше да се засегнат", посочи кметът. Той обяви още, че ще подаде оставка като председател на общинската фондация "Пловдив - 2019" и ще предложи позицията на Александър Държиков.

Амелия Гешева и като заместник - министър на културата също ще продължи да помага на Пловдив, защото нейният ресор ще бъде свързано с домакинството на града ни на инициативата Европейска столица на културата, каза още Тотев.

За Радио Пловдив  бившият зам.- кмет по транспорт и сигурност и зам. директор на ДАИ- Пловдив, каза, че липсата му на опит в областта на културата досега за него не е проблем.“Не всички треньори са били футболисти“, заяви Държиков. 

Той добави още, че като пловдивчанин познава добре града и културните събития, както и екипа, с който ще работи. Държиков определи този екип като "много добър"

„Трябват ми около 10-тина дни, за да се запозная както трябва с ресора“, коментира новият културен зам. - кмет. 

На последните парламентарни избори Александър Държиков беше кандидат за депутат в листата на ГЕРБ на шеста позиция.


Първо интервю с Александър Държиков, като заместник кмет по културата, очаквайте утре в програма "Точно днес" на Радио Пловдив след 8.00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Растат приходите от туризъм в Пловдив

С 1% са се увеличили нощувките в хотелите и останалите места за настаняване в Пловдивска област през юни тази година в сравнение със същия месец на 2023-а, сочат данните на Териториалното статистическо бюро в Пловдив.  62 300 души са пренощували в хотели, мотели, къмпинги, хижи и др., като по-голямата част от тях – над 75%, са българи. Повечето са..

публикувано на 12.08.24 в 13:41

Жегата изостри криминалната обстановка през уикенда

Редица сбивания, междусъседски скандали и хулигански прояви през почивните дни регистрира пловдивската полиция. Късно снощи, след натрупани емоции от стра вражда, възникнало сбиване между две компании кв. „Генерал Николаево“ в гр. Раковски. При задържането на участниците в единия са открити самоделен пистолет и газова пушка, заредена с..

публикувано на 12.08.24 в 13:15

Прокуратурата разследва инцидента с нападнатата на магистралата лекарка

Районна прокуратура-Пловдив и полицията в Раковски извършват проверка по жалбата на жена, която се оплака, че в пловдивския участък на АМ“Тракия“  е била преследвана и после нападната на крайпътна бензиностанция от непознат. По думите и, той строшил предното стъкло на колата и, а полицията се отнесла пренебрежително към станалото.  Това се случило в..

публикувано на 12.08.24 в 13:08

Двама възрастни в болница след катастрофи в Сопот и Дъбене

Два тежки пътни инцидента със сериозно пострадали възрастни хора са станали в Сопот и карловското село Дъбене тази сутрин. Около 9 ч. на главната улица в центъра на Сопот е била блъсната на пешеходна пътека 87-годишна жена от миниван Фолксваген, управляван от 82-годишен шофьор от столицата. Жената е в тежко състояние, с множество травми и е откарарана..

публикувано на 12.08.24 в 11:00

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата обеща да го поднови още днес

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се..

публикувано на 12.08.24 в 10:15