Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бизнесменът Вакрил Запрянов с повдигнато обвинение

| обновено на 26.05.17 в 16:41

Собственикът на фирма "Запрянови" - Вакрил Запрянов, е с повдигнато обвинение, че е допуснал разрушаването на сграда паметник на културата на ул. "Г. Данчов" в Асеновград. 

Това съобщи самият той пред Радио Пловдив, като уточни, че вече си е вкъщи, след като е пуснат под гаранция от 10 000 лв. 

Нямаме такъв обект. Всички документи са на собствениците и не знам подробности по случая, заяви бизнесменът.

Запрянов призова компетентните органи да си свършат бързо работата. 

Той уточни, че не знае какво се е случило с другите задържани и разпитвани вчера, сред които бе и кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов.

Припомням, при акция на ДАНС и прокуратурата вчера бяха задържани градоначалникът на Асеновград и 3-ма бизнесмени - баща и син Вакрил и Георги Запрянови и местният предприемач Николай Христев. 

Преди седмица бе задържан и главният архитект на Асеновград Константин Атанасов по обвинение, че е поискал и получил подкуп от 8000 лв. 

Днес се очаква разследващите да дадат повече подробности. 

Още от категорията
Николай Бухалов - 1992г.

Олимпиадата е уникално събитие в света на спорта

“С началото на всяка Олимпиада няма как човек да не се върне назад във времето. Това е нещо уникално в света на спорта. Всички знаем, че са прекъсвани войни, за да бъдат провеждани тези мероприятия” каза развълнуван Николай Бухалов, трикратен олимпийски медалист по гребане, пред Радио Пловдив.  “Аз няма как да остана безразличен към..

публикувано на 23.07.21 в 10:55

Рестартирай Европа: С влак и след годината на ЖП транспорта

2021 г. е важна за политиката на ЕС за железопътния транспорт, тъй като това е първата пълна година на прилагане на правила, които целят да създадат напълно интегрирана система на железопътен транспорт в Европа. Това трябва да се осъществи в условията на все още неотминала ковид-криза, а у нас – и при кадрови промени и проблеми с дълговете...

обновено на 23.07.21 в 09:27

Отстраняването на Гешев ще прекрати срива на държавността

След продължилата ескалация на напрежението в Прокуратурата от Пленума на ВСС се очаква да излезе с позиция за предсрочното освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев. Безпрецедентния за българската правосъдна система казус провокира въпроси за очакваната развръзка и нагласите на гилдията за решение.  В коментар за програма..

публикувано на 22.07.21 в 11:10

Недоволство в Житница заради проблеми в училището

Родители на деца от Житница обмислят протести заради опасността училището в селото да бъде затворено. Това ще се случи, ако 26 от близо 70-те ученици се преместят в друго учебното заведение, каквато готовност са обявили родителите им.  Те обвиняват директорката на ОУ "Христо Смирненски" Надка Петрова в еднолично и непрозрачно управление. Според..

обновено на 22.07.21 в 10:57

Партиите в НС трябва да направят компромис

„Това, което в сряда видях в Народното събрание, е едно дежа вю, но с умерен патос. Партиите изглеждаха много по-отговорни, осъзнават мисиите, които трябва да изпълнят и диалогът между тях изглежда все по-възможен. Всеки направи своята заявка, държи на позициите си и пътят към съставяне на Правителство изглежда все по-близо“. Това подчерта..

публикувано на 22.07.21 в 10:55

Свързани новини

Задържаха кмета на Асеновград и бизнесмени за разпит

Кметът на община Асеновград Емил Караиванов е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Това заяви за Радио Пловдив Атанас Илков,  и.д. директор на ОД на МВР - Пловдив .  По неофициална информация са разпитвани и трима бизнесмени от строителния бранш. Това са собствениците на строителната фирма "Запрянови" - Вакрил и Георги Запрянови, както и..

обновено на 25.05.17 в 16:36