Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават учениците в състезанието "Св. Иван Рилски"

Днес ще станат известни победителите в състезанието „Свети Иван Рилски“ за повишаване на езиковата култура на учениците. Състезанието се провежда за четиринадесети път. Целта му е да утвърждава любовта и уважението към родния език, като повишава езиковата култура на учениците – твърдят организаторите. Награждаването е от 15 часа в Областната администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мирен протест срещу дискримнацията в Пловдив

Мирен протест срещу дискриминацията под мотото „България на всички“ се проведе тази вечер пред сградата на община Пловдив.  По време на протеста и изявленията на участниците в него имаше засилено полицейско присъствие в района.  Организаторите са доброволци, които участват и в протестите срещу насилието над жени и срещу основаното на пола..

обновено на 15.09.24 в 19:57

Катастрофи задръстиха автомагистрала "Тракия"

Интензивен е трафикът по автомагистрала "Тракия" в посока София.   Има две леки кататстрофи между 95-ти и 96-ти километър. Няма пострадали хора, а само материални щети , уточниха от от полицията в Пазраджик.  На място са екипи на "Пътна полиция". Създала се е тапа заради заради преместването на автомобилите. Те  вече са извън активните ленти и се..

публикувано на 15.09.24 в 17:44

Продължава разследването за трагедията със загиналите пилоти

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево", при който в петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно..

публикувано на 15.09.24 в 07:25

3 версии за инцидента със загиналите пилоти

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на..

публикувано на 14.09.24 в 11:31

Тридневен траур в армията за загиналите вчера пилоти

В Българската армия е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцеслав Дункин. Двамата пилоти загинаха вчера при тренировъчен полет в авиобаза Граф Игнатиево-част от подготовката за планираното за днес авиошоу. Припомням, проявата бе отменена. Днес е ден на траур и в община Разлог, където е роден Венцеслав..

обновено на 14.09.24 в 09:06