Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Апелативните магистрати решиха

Кметът и главният архитект на Асеновград остават на постовете си

Разследването продължава

| обновено на 06.06.17 в 14:42

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и главният архитект на общината Константин Атанасов окончателно остават на длъжностите си. Това решиха апелативните магистрати в Пловдив. 

Смятам това отсъждане за обективно и се надявам разследването да продължи и безпрепятствено да стигне до това, което като факт ще ме оневини, каза на излизане от залата Караиванов. 

Градоначалникът е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Срещу него има повдигнато и обвинение за допускане на противозаконно строителство в защитена територия - груповия паметник на културата „Метошка махала“. Главният архитект на града Константин Атанасов има три обвинения.

Миналата седмица Окръжният съд отказа да отстрани двамата от постовете им, а прокуратурата заяви, че ще обжалва.

Тричленният съдебен състав, начело със съдия Иван Ранчев, остави без уважение искането на прокуратурата за отмяна на решението на Окръжния съд и определи като неоснователен протеста на прокуратурата. В мотивите си съдът отбеляза, че няма данни двамата обвиняеми да окажат влияние върху разследването.  Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 Още от категорията

Голям пожар избухна край Старосел, изгоряха 6 къщи, евакуират хората

Шест къщи са изгорели при големия пожар, който  избухна този следобед край хисарското село Старосел.  Горят сухи треви около цялото село,  пламнала е  и близката борова гора, съобщи главен инспектор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив. Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет „Кугар“ се включва в гасенето на..

обновено на 04.08.21 в 18:43

Шефът на пловдивската полиция става главен секретар на МВР

Правителството реши да предложи старши комисар Петър Тодоров за нов главен секретар на МВР. Решението е било взето на закрито заседание на Министерски съвет. Тодоров наследи излезлия в бащинство Йордан Рогачев на поста директор на ОД на МВР в Пловдив. Петър Тодоров вече е титуляр на поста директор на ОД на МВР-Пловдив Очаква се да бъде издаден указ..

обновено на 04.08.21 в 16:30

Военни и днес помагат в гасенето на пожара над Розино

И днес военнослужещи участват в гасенето на пожара в Стара планина над карловското село Розино . 28 военнослужещи и 4 броя специализирана техника от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61-а Стрямска механизирана бригада от 05.00 ч. тази сутрин оказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня...

обновено на 04.08.21 в 16:29
Първата дискусия за Здравната стратегия се проведе в залата на Общинския съвет на Пловдив

Здравен фонд, хоспис и болница за долекуване в Пловдив до 2030 г.

Община Пловдив представи публично своята Здравна стратегия за периода до 2030-та година. Документът е един от първите по рода си в страната, не само в нашия град.  Стратегията бе представена от шефа на общинската дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.  На първата работна среща мнения споделиха експерти, специалисти, представители на..

публикувано на 04.08.21 в 15:25

Ремонтират два пътни участъка в Асеновградско

Започват ремонти по два пътни участъка на територията на община Асеновград.  Договорите за извършването на ремонтните дейности са сключени още през есента на 2019 г., но сега стартира реалното им изпълнение, посочват от общината. Вече започна работата по ремонта на над 14 км от пътя Садово – Асеновград. Предвижда се подмяна на пътната конструкция..

публикувано на 04.08.21 в 11:22