Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативните магистрати решиха

Кметът и главният архитект на Асеновград остават на постовете си

Разследването продължава

| обновено на 06.06.17 в 14:42

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и главният архитект на общината Константин Атанасов окончателно остават на длъжностите си. Това решиха апелативните магистрати в Пловдив. 

Смятам това отсъждане за обективно и се надявам разследването да продължи и безпрепятствено да стигне до това, което като факт ще ме оневини, каза на излизане от залата Караиванов. 

Градоначалникът е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Срещу него има повдигнато и обвинение за допускане на противозаконно строителство в защитена територия - груповия паметник на културата „Метошка махала“. Главният архитект на града Константин Атанасов има три обвинения.

Миналата седмица Окръжният съд отказа да отстрани двамата от постовете им, а прокуратурата заяви, че ще обжалва.

Тричленният съдебен състав, начело със съдия Иван Ранчев, остави без уважение искането на прокуратурата за отмяна на решението на Окръжния съд и определи като неоснователен протеста на прокуратурата. В мотивите си съдът отбеляза, че няма данни двамата обвиняеми да окажат влияние върху разследването.  Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Товарен влак запали три пожара край Сопот

Товарен влак предизвика пожар с три огнища на подбалканската ЖП линия.  Във времето между 18 и 18.40  днес са получени съобщения за горящи треви покрай железопътното трасе. Трите огнища са на много голям фронт - Сопот, Столетово и землището между селата  Розино и Христо Даново. Съобщено е за реална опасност огънят да се прехвърли върху горски масив...

публикувано на 08.07.24 в 21:22

Ограничават движението по част от „Васил Априлов“ заради ВиК ремонт

С повишено внимание да пътуват шофьорите по бул. „Васил Априлов“, в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица, предупреждават от ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Община Пловдив. Причината е въвеждането на временна организация на движението заради подмяна на част от водопроводната мрежа и..

публикувано на 08.07.24 в 16:43

С 2 мил. лв. подменят уличното осветление в три района в Пловдив

Община Пловдив спечели проект за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в районите „Източен“, „Западен“ и „Южен”, съобщи заместник-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков. Проектът е на стойност  1 994 853 с ДДС, като той ще бъде реализиран изцяло с европейско финансиране по..

обновено на 08.07.24 в 15:59

Петима се борят за едно място в ТУ- Пловдив

20 % повече в сравнение с миналата година са  кандидатите за инженери,  подали документи за кандидтстване в пловдивския Филиал на Технически университет. Най-голям е интересът към специалност „Компютърни системи и технологии“ , където за едно място се борят по петима кандидати. Там е и най-високият бал, като голяма част от кандидатите са само на..

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Лидерът на НД "Русофили" в Пловдив е в ареста за разгласяване на държавна тайна

Председателят на Национално движение "Русофили" в Пловдив Златомир Дьовленски е арестуван от ДАНС тази сутрин.  "Арестът е бил извършен по брутален начин с разбиване на врата на жилището му в кв. Коматево в 5:30 часа тази сутрин", това разказа пред Радио Пловдив депутатът от "БСП за България" Иван Петков, като се позова на разказ на майката..

публикувано на 08.07.24 в 14:29