Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фалшива тревога със забравен багаж, Централна гара отново работи нормално

| обновено на 26.06.17 в 16:55

Централна гара вече работи нормално, след като полицията свали охраняемия периметър, с който близо три часа бе блокиран достъпа до чакалнята  и гишетата. 

Причина за тревогата бе сигнал за изоставен съмнителен багаж, заради което бяха евакуирани  пътниците и ЖП персонала. 


След това специализирани полицейски екипи пристъпиха към внимателно претърсване и проверка на изоставения сак, който за щастие се оказа пълен с дрехи и  лични вещи. 

Не е известен собственика на пътническата чанта, както и причините тя да бъде захвърлена в чакалнята.  

По неофициална информация, има две версии за станалото.  Или багажът е бил забравен от забързан пътник, или пък е бил изоставен за известно време без надзор, но след зрелищната операция по евакуацията и обезвреждането му, неговият притежател е предпочел да не се издава, коментираха криминалистите, извършили огледа. 

Почти три часа продължи блокадата на Централна гара, през което време пътници и посрещачи бяха отпратени извън гарата и по пероните, тъй като движението на влаковете не бе преустановено.  Билети по съответните направления се издаваха в самите композиции, обясняваха кондукторите на всички пътуващи. 

Сигналът за оказалата се фалшива заплаха не доведе до никаква паника и  дори напрежение сред десетките  хора на гарата, повечето от които бяха убедени, че се касае за недоразумение. 

Още от категорията

В тежко състояние са двамата работници, обгорени в завода в Драгор

Двама работници, пострадали снощи при пожар в село Драгор се намират  в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.  В момента са в шоково състояние с тежки изгаряния. По-възрастният мъж, който е на  53-години, е с 98% изгаряния и опасност за живота. Раните му са обработени, направени са му операции и в момента е на апаратна вентилация...

обновено на 04.06.20 в 18:56

Арестуваха трима рецидивисти, малтретирали баба в Белозем

Заловени са тримата нападатели на баба Атанаска от Белозем, която на 8 февруари беше малтретирана и ограбена в дома си. Ангел, Тодор и Атанас са от Белозем и са на 43, 38 и 27 години.  Двама от тях са направили самопризнания и са съдействали на полицията. Открит е и ножът, с който е била заплашвана старицата, съобщи директорът на пловдивската..

обновено на 04.06.20 в 18:56

Розоварна в карловското село Слатина замърси река Стряма

Ясни следи от замърсяване  на река Стряма от розоварна в карловското село Слатина са установили при проверка днес представители на три контролни институции .  Сигналът е подаден от гражданин и е проверен на място от  служители на  РИОСВ - Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория - Пловдив към..

публикувано на 04.06.20 в 18:49

Шофьор призна вина, осъдиха го условно за прегазен музикант

3-годишна условна присъда получи Сашо Димитров, който прегази пловдивския музикант Велко Илиев на пешеходна пътека на бул. „Руски“ преди една година.  Наказанието се налага след процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за..

публикувано на 04.06.20 в 16:48

И доброволци могат да се тестват за ковид проучването в Пловдив

Има първи резултати от националното изследване за коронавирус, което се провежда в Пловдив. Това съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обаче уточни, че все още няма да се съобщават никакви резултати, тъй като няма смисъл това да се прави на междинна извадка. Проучването, което се извършва с тестове ЕLISA, ще покаже..

обновено на 04.06.20 в 16:45