Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът Валери Симеонов участва в среща между кмета и жителите на града

В Асеновград е спокойно, полицията с мерки срещу ескалацията на напрежение

Очакват се нови протести, Сотир Цацаров призова те да не се политизират

| обновено на 29.06.17 в 16:03
Снимка: ТВ САТ КОМ

В Асеновград започна насрочената срещата между представители на протестиралите снощи в града срещу ромското насилие, полицията и кмета Емил Караиванов. В срещата участват също вицепремиерът Валери Симеонов и главният секретар на МВР Младен Маринов. 

В момента обстановката в града е спокойна, като има засилено полицейско присъствие, а жандармеристи охраняват ромската махала.

Пловдивската полиция предприе всички необходими мерки, за да не се стигне до ексалация на напрежението при очакваните нови протести в Асеновград. Снощи над хиляда жители изразиха бурно недоволството си, провокирано от нападението на група роми срещу деца от клуба по гребане.

Директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив Атанас Илков уточни, че  униформените не са допуснали протестиращите да влязат в ромската махала. При протеста в сряда вечерта няма задържани. Няколко лица с агресивно поведение са получили актове за неизпълнение на полицейско разпореждане и липса на лични карти. 

По обед предстои среща между протестиращите и кмета на Асеновград, по време на която се очаква отново да бъде обсъдено създаването на  общинска полиция в града. Ще присъстват  вицепремиерът Валери Симеонов и  главният секретар на МВР Младен Маринов. 

Снощи над хиляда жители на града се вдигнаха на бунт срещу срещу ромите, пребили преди дни млади гребци от спортен клуб Асеновец.  Стартира и подписка за справедливи наказания на побойниците и  повече полицейско присъствие и ред в града. Хората настояват и за спешна намеса на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Сотир Цацаров. 

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров призова протестите в Асеновград да не бъдат политизирани и декларира, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна към всеки нарушител на обществения ред.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24

Свързани новини

Хиляди в Асеновград на протест срещу ромите, пребили децата гребци

Асеновград се вдигна на бунт срещу ромите, които пребиха гребци на спортния клуб по кану-каяк "Асеновец" преди ден. Над хиляда души се събраха пред паметника на Цар Иван Асен II в центъра на града в покрепа на пострадалите спортисти и техните родители.  На протеста имаше засилено полицейско присъствие, а жандармерия охраняваше подстъпите към..

обновено на 29.06.17 в 07:15

МВР да покаже мускули и биячите от Асеновград да усетят закона

Писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев изпаща Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО в София и член на Организационния съвет на партията. Контрера настоява министърът да разпореди проверка на случая в Асеновград, при който роми биха група граждани. Задържаните са само 8 лица, което е липса на твърдост от страна на служителите..

обновено на 29.06.17 в 17:23