Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев с отлично 3:1 като гост на Партизани

Омар Косоко
Снимка: botevplovdiv.bg

Ботев Пловдив надви с 3:1 албанския Партизани Тирана и направи ключова крачка към втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Омар Косоко се разписа два пъти, а Тодор Неделев добави още един гол за "канарчетата", които направиха пълен обрат и взеха отличен аванс преди реванша в Бургас, насрочен за следващия четвъртък.

Партизани откри резултата още в петата минута на мача, когато Шейахир Сукай получи топката на лявото крило с диагонален пас и стреля от ъгъла на наказателното поле към далечния ъгъл. Иван Чворович едва докосна топката, която влетя в левия ъгъл на вратата му за 1:0.

Ботев беше по-добрият отбор през цялото първо полувреме след гола на Сукай. Първо главният съдия Брин Маркъм-Джоунс пропусна игра с ръка на Содия Атанда в наказателното поле след шут на Тодор Неделев, а малко по-късно далечен удар на юношата на "канарчетата" беше отразен от Албан Ходжа. Вратарят на Партизани обаче нямаше какво да направи в 27-та минута, когато Омар Косоко задържа топката между двама съперници пред наказателното поле, обърна се и стреля силно към левия ъгъл за 1:1. След този гол Неделев получи нов шанс да се разпише, но неговият изстрел от пряксвободен удар бе твърде слаб и Ходжа улови топката.

Ботев продължи да бъде по-добрият отбор до края на мача и спечели заслужено, след като Тодор Неделев вкара прекрасен гол в 61-та минута. Той стреля от далечно разстояние за 2:1, а Омар Косоко довърши албанците с гол в 88-та минута, когато преодоля вратаря Ходжа и се разписа на празна врата за 3:1. Преди головете на Неделев и Косоко отличен шанс да се разпише имаше и Крум Стоянов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Марица победи с 4:1 Гигант Съединение

Марица победи с 4:1 Гигант (Съединение) в контролна среща, която се игра в събота преди обяд на стадиона в “Кършияка”. Проверката бе трета за “жълто-сините”, като две от срещите завършиха с успех за състава. Тимът на Стойчо Драмов се представи добре с оглед на етапа от подготовката си. Всички футболисти от групата за мача взеха участие в него, като..

публикувано на 13.07.24 в 18:10

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 година. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57