Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двамата задържани за побоя в карловското село Слатина остават в ареста за 72 часа

| обновено на 02.07.17 в 16:57

Двамата роми, задържани след снощната свада и последвал побой в карловското село Слатина, остават в ареста, след като мярката им за задържане бе удължена на 72 часа. 

Това съобщи за Радио Пловдив директорът на пловдивската полиция комисар Атанас Илков, като обясни, че в селото няма напрежение. 
Снощи двама мъже от ромски произход са арестувани след свада и последвал побой в карловското село Слатина. 

Скандалът е станал на местната река, където употребилите алкохол на селския събор роми нападнали местни граждани. След намесата на полицията за разпит са били отведени около 10 души, след което в ареста са оставени само двама. Те ще бъдат съдени по бързото производство. Случаят е докладван на Районна прокуратура - Карлово. 

Снощи на място в Слатина са пристигнали служители на полицията и жандармерията, които пазят да няма ексцесии. При инцидента няма пострадали.

Положението е овладяно, ситуацията е спокойна, няма напрежение. Жандармерията, която снощи бе пратена превантивно, вече е изтеглена. Остават полицейските сили, които охраняват събора в съседното село Столетово, коментира директорът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Кметицата на Слатина Николина Георгиева потвърди, че обстановката в селото е спокойна. Няма напрежение нито вчера, нито днес, заяви тя.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Взеха от Дошков линия №37, поема я друг превозвач

„ Меритранс 2017“ ЕООД поема линия №37 от градския транспорт, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Досега маршрутът на автобус 37 се изпълняваше от „Хеброс бус “ по договор от февруари 2018 г., според който фирмата на Веселин Дошков държеше градските линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66,..

обновено на 14.08.24 в 16:25

Кметове от пловдивска област се обявиха срещу новата наредба за такса смет

Кметовете от Пловдивска област настояват да се отложи или отмени новата наредба за изчисляване на такса битови отпадъци. Според тях наредбата в настоящия й вариант е неприложима, а основната тежест ще падне върху гражданите. Това стана ясно на среща при областния управител по инициатива на местната власт, посветена на проблемите около..

обновено на 14.08.24 в 16:25

Измамници отнеха три апартамента от пловдивчанин

Четирима мъже и жена са измамили 57-годишен пловдивчанин да прехвърли трите си апартамента в Пловдивския квартал „Кючук Париж“ на други хора, като системно го напивали. Районната прокуратура повдигна обвинения срещу петимата, единият от които е бил помагач за измамата, в резултат на която на жертвата са нанесени крупни финансови щети,  на пазарната..

обновено на 14.08.24 в 16:25

Угасено е пламналото сметище в "Столипиново"

Погасен е пожарът, който пламна към 13.30  от запалени отпадъци  избухна  пловдивския кв. "Столипиново".  Огънят тръгна от поредното нерегламентирано сметища на ул. "Крайна", в близост до постройки, съобщиха от противопожарната служба.  Четири пожарни автомобила и един със специализирана автомеханична стълба гасиха пламъците, образували гъсти черни..

обновено на 14.08.24 в 16:15

РИОСВ иска засилване на мерките за безопасност заради жегите

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив Ивайло Йотков изпрати писмени предписания за засилване на мерките за безопасност до всички оператори на предприятия, класифицирани с риск от възникване на пожари или аварии.   Този тип обекти в Пловдивска област са 16 на брой, като тяхната дейност е свързана със съхранение и..

публикувано на 14.08.24 в 16:05