Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асеновградчани връчиха на Патриотите 10-хилядна подписка с искания към властите

| обновено на 07.07.17 в 16:30

Представители на Инициативния комитет на протестиращите в Асеновград връчиха в парламента подписка с 10 хиляди имена на заместник - председателя на ПГ на Обединените патриоти Искрен Веселинов. 

Исканията на родителите на битите деца и на обществеността са за справедливо и бързо възмездие за всички виновни за побоя,  осигуряването на въоръжена охрана на язовир „40-те извора“, да няма предсрочно освобождаване на осъдени за тежки криминални присъди и равенство пред законите. 

Участниците в срещата са единодушни, че трябва по-сериозно полицейско присъствие в Асеновград и в другите проблемни райони в страната; интеграция на ромите, реално преброяване на пребиваващите в гетата; регулиране на раждаемостта и криминализиране на феномена „деца раждат деца“. 

Искрен Веселинов от Обединените патриоти заяви:  Поех ангажимента представителите на държавата да действат съобразно закона и поне като представители на "Обединени патриоти", да не даваме възможност случаят да затихне и мерките да бъдат палеативни, моментни, докато се успокои напрежението. За нас това е въпрос на политика, която е била сбъркана десетилетия наред. Редно е да я променим, защото другият път е път към гражданска война и беззаконие. Искаме да се промени хранилката на ромите – социалните и детски помощи, да се преброят колко са ромите – те ни завладяха, след 20 години вече няма да можем да вземем никакви мерки

Родителите на пострадалите деца са категорични, че няма да отстъпят от исканията си. Те разказаха, че в Асеновград всички етноси винаги са живели в разбирателство и мир и техният протест не е етнически, а граждански. 

В неделя асеновградчани се готвят за поредния голям протест.


Снимка 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24