Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив иска да си върне Форума срещу "Тримонциум", преговаря за цената

| обновено на 11.07.17 в 16:48

Пловдив може да си върне Южния Форум пред хотел "Тримонциум"  на цена от 2 милиона и 200 хиляди евро без ДДС. 

Тя е постигната след няколко месечни преговори между собственика фирмата „Младост Алфа“ и комисия общински съветници. 

Първоначално собственикът предлагаше да продаде терена, на който има ценни археологически разкопки, за над 4 милиона евро. 

Парцелът е с площ от 5 хиляди 634 квадратни метра. За него има одобрен идеен проект за Културно- информационен и търговски център с експозиция на архeологическите останки на античния Форум.

"Това е хубав имот, който трябва да бъде на Община Пловдив, но не на всяка цена. За мен е важно какво ще следва оттук насетне и какви ще са условията. Всеки иска "Мерцедес", но дали може да си го купи?"  - коментира кметът Иван Тотев  след днешното одобрение на доклада на комисията от Общинския съвет.

Теренът бе продаден по време на мандата на кмета Иван Чомаков за 1,2 милиона лева. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Чергов напуска шефския пост в Пловдив, МВР министърът поиска още три оставки

Една подадена и три поискани оставки – това е резултатът от посещението на вътрешния министър Калин Стоянов в областната дирекция на МВР-Пловдив след като вчера 7- годишно дете застреля баща си Николай Филипов, който е полицески инструктор по стрелба в сградата на специалните сили.  Стоянов заяви, че оттегля искането си за оставка на..

обновено на 13.08.24 в 17:30

118 тона вода са използвани за гасене от въздуха на пожарите в Брезово и Хисар

Общо 68 пуска на над 118 тона вода извършиха два вертолета и екипажи от авиационната база в Крумово вчера, които участваха в борбата с пожарите в област Пловдив, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Вертолет AS 532 Cougar излетя в 17:28 ч., за да се включи в гасенето на огъня, обхванал сухи треви и храсти в землището на с. Черничево,..

обновено на 13.08.24 в 17:30

С нов заем Община Пазарджик се разплаща с 200 местни работодатели

Община Пазарджик възнамерява да поеме нов дълг от 19,5 млн. лв. под формата на целеви заем. Темата ще бъде подложена на обществено обсъждане, което предстои на 16 септември от 16:30 в Пленарната зала на общинската администрация. Средствата са необходими за покриване на стари задължения към над 200 местни фирми, които си търсят парите по съдебен път...

публикувано на 13.08.24 в 17:29

Потушиха пожара край Златосел и Свежен

Около 100 пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местно население участваха в потушаването на пожара във вилна зона "Дондуково", между брезовските села Златосел и Свежен. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив, старши комисар Васил Димов.  По думите му,..

обновено на 13.08.24 в 15:04

Пазарджик осигури екипировка за планинските спасители

Община Пазарджик подари на доброволците от "Планинско спасяване - област Пазарджик" противопожарна екипировка. Тя включва десетки цели лицеви маски с 2 филтърни гнезда, филтри, огнеупорни ръкавици, боти, панталони и якета. Сдружението вече има индустриален термовизионен дрон за специализирани спасителни акции, припомнят от община Пазарджик...

публикувано на 13.08.24 в 14:52