Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ало измамници отмъкнаха от пенсионерка 2300 лева

78-годишна жена от Пловдив станала поредна жертва на телефонни измамници. Възрастната жена потърпевшата получила обаждане на стационарния си телефон от  непозната, която й поискала пари за спешна операция, а в разговора се намесил и мъж, представил се за лекар. 

След като пенсионерката обяснила на събеседниците си, че не разполага с пари, към нея били отправени заплахи и връзката прекъснала. 

Минути по-късно обаче последвало второ позвъняване и мъжки глас съобщил, че е полицейски инспектор, който разследва телефонни измами. Мнимият служител на реда успял да убеди пловдивчанката да му съдейства и поискал  от нея да хвърли всичките си пари през терасата на апартамента. Изпълнявайки указанията на мошеника, възрастната жена се разделила с 2300 лева. 

По случая е образувано досъдебно производство в Първо РУ.  

В тази връзка от МВР отново напомнят да не се дават никакъв предлог пари, поискани по телефона. При обаждане от непознат номер с искане за пари, сигнализирайте на 112 или се обадете на своите близки, съветват от МВР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обжалват поръчката за улица "Славянска"

Комисията за защита на конкуренцията образува открито производство срещу община Пловдив. То е по жалба на "Аква конструкт груп" ЕООД.  Жалбата е по реда на Закона за обществените поръчки и е срещу процедурата на общината за избор на изпълнител за реконструкция на ул. "Славянска" в участъка от бул. "Източен" до ул. "Лев Толстой".  Припомням,..

обновено на 09.09.24 в 12:45

Пожарникарите изпращат тежко лято

„ Пожарите през топлия сезон в сравнение с другите лета не са нараснали като статистически брой, но техните мащаби са много по-значителни “ – заяви на откриването на Седмицата на пожарната безопасност в Пловдив старши комисар Васил Димов. „ Горските пожари се развиват много бързо и често се превръщат в бедствие, за което тази година спомагат..

публикувано на 09.09.24 в 12:43

Започва Седмицата на пожарната безопасност

С повече от 50 инициативи в Пловдив стартира Седмицата на пожарната безопасност. Началото е днес от 10 ч. на площада пред общината, където пловдивчани ще видят 3 специализирани машини – за пожарогасене, за спасителна дейност и автомеханична стълба.  В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при земетресения и наводнения. Ще има..

публикувано на 09.09.24 в 07:56

Изложба показва снимки на космически обекти

В Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще бъде открита изложба на първите изображения на космически обекти, заснети с новия 1,5-м телескоп в НАО Рожен. Сред впечатляващите кадри са снимки на планетата Юпитер и на звезди, мъглявини, галактики, звездни купове и образувания от междузвезден газ и прах като известните „Стълбове на..

публикувано на 09.09.24 в 07:53

Откриват обновения храм в село Крислово

В деня на Малка Богородица в пловдивското село Крислово, община Марица се открива обновеният храм „Рождество на Пресвета Богородица“. Храмът е основан преди близо 100 години и е обновен с помощта на дарители и със средства от общинския бюджет. „Успяхме да реновираме дома на вярата и да създадем с общи усилия пространство на хармонията,..

обновено на 08.09.24 в 16:20