Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три български лодки на полуфиналите на СП по гребане до 23 години

Три български лодки достигнаха до полуфиналите на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив.

Мъжката ни двойка скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов завърши на второ място в репешажа си и получи право да продължи в борбата за големия финал.

Скифьорът Борис Йотов направи спокойна гонка, която му позволи дори да съхрани сили и да завърши на втора позиция в своя четвъртфинал, като също продължава напред.

На полуфинал е и Десислава Георгиева, коята финишира втора в репешажа на женския скиф.

Иван Колев (скиф, лека категория) остана трети в полуфинала за разпределение на финали F/Е и ще гребе на финал F.

Представителите на Международната федерация по гребане (ФИСА) пък не спират да хвалят организацията на шампионата.

„Едно голямо благодаря за начина, по който организирате първенството. Получава се едно страхотно състезание, а имаме и много световни рекорди. Сигурен съм, че ще има и още повече, особено, ако вятърът е попътен. А аз знам, че ще е попътен, защото познавам Иван Попов (председателят на организационния комитет), който може да контролира всичко около първенството“, заяви ковчежникът на ФИСА Майк Уилямс.

В Пловдив вече пристигна и президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24