Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият дрон фестивал в Пловдив ще има уникален екран

Атрактивно шоу на дроновете ще бъде показано на пловдивчани и гостите на града на 25 и 26 август. За втора поредна година Пловдив е домакин на DroneUp IFF.

Уникалното тази година е монтирането на огромен екран с размери 13 метра дължина и височина над 5 метра близо до Римския стадион. 

До него ще бъде поставена платформа с трева, от където зрителите да могат да наблюдават прожекциите. Това съобщи организаторът на фестивала Петьо Петков. Той уточни: Идеята е да съберем на едно място и да покажем най-красивите кътчета на света,

 природата, екстремни преживявания, пътешествия и история.

Наградният фонд тази година е значително по-голям и победителят ще посети Фариорските острови и Гренландия. 

Организаторите призоваха: Вижте света от една различна глeдна точка и усетете тръпката от най-спиращите дъха филми снимани с дрон от цял свят.  

През 2017 г. участват състезатели от 29 държави с 87 филма. Те са разпределени в шест категории и ще бъдат избрани от селектираните 34 филма. 

По време на безплатното двудневно събитие ще има възможност да се видят демострации с дронове на живо, да се участва в дискусии, да се гледат най-добрите филми на екрана на Римския стадион. Организаторите очакват над трихилядна публика.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

публикувано на 19.07.24 в 06:48

Галерия „Сигна“ със сборна лятна изложба на известни творци

Галерия „Сигна“ представя сборна лятна експозиция с творби на около 20 автора – живопис и малка пластика. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август. „Сборната изложба представя творби на автори, с които работи нашата галерия. Наблюдаваме във времето какво се търси и харесва от публиката. И подбираме и творбите, които да..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Кръстьо Лафазанов е кОмикадзе!

Открихме любимия на хиляди българи актьор Кръстьо Лафазанов в разгара на лятото насред германската провинция Баден- Вюртемберг, където договаря дати за своя стендъп концерт  "КОмикадзе на кръстЮпът".  Той любезно откликна на молбата ни за интервю и благодари за интереса  на пловдивчани към него. Доволен е от лятото, въпреки жегите и натрупаната..

публикувано на 17.07.24 в 16:55

Изложба за Любен Каравелов гостува в Карлово

Изложбата „Любен Каравелов 1834-1879 – Модерният политик“ на Дирекцията на музеите в гр. Копривщица гостува на Историческия музей в Карлово, в навечерието на 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Експозицията представя жизнения и революционния път на Любен Каравелов –личност, чийто житейски, творчески и идеен път трудно може да..

публикувано на 17.07.24 в 08:54

Пловдив заедно в Деня на ашурето

„ Ашурето ни обединява и ни кара да се чувстваме заедно “ – около това послание се обединиха присъстващите от различни общности и религии в Деня на ашурето пред Джумая джамия в Пловдив. Празникът се отбелязва за 9-а поредна година. На традицията присъстваха областният управител Христина Янчева, заместник-кметът Савина Петкова, турският консул..

публикувано на 16.07.24 в 13:43