Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данъчните затвориха втори минерален плаж във Велинград

Пореден минерален плаж във Велинград беше запечатан за данъчни нарушения. 


До мярката се е стигнало след като данъчните са извършили проверка в обекта и са констатирали неиздаване на касови бележки на входа на съоръжението и на водния бар, липса на реквизити във фискалния бон и ненулиране на фискалните устройства в края на работния ден.

Плажът е запечатан за срок от 20 дни, като едновременно с това на фирмата, стопанисваща обекта ще бъде наложена административна санкция.

За месеците юли и август в град Велинград са издадени още 11 заповеди за запечатване на обект. Вдва магазина за хранителни стоки, кафене и павилион,нарушенията са за липса на фискално устройство и те са запечатани за срок от 15 до 20 дни.

На територията на ТД на НАП Пловдив от началото на годината до момента са проверени над 5000 търговски обекта от служителите на отдел „Оперативни проверки“,като след констатирани нарушения са издадени 340 заповеди за запечатване на обект.

В проверките се включват и служители на „Фискален контрол“, които освен, че следят движението на стоки с висок фискален риск, проверяват и търговските обекти за отчитане на обороти и издаване на касови бележки. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

12 фирми искат да строят нов мост над Марица в Пазарджик

12 фирми участват в обществената поръчка за изграждането на нов мост над река Марица в Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път между София и Пловдив.  Отворените оферти за  технически проект и строителство са на стойност от 10 до 16 млн. лева, колкото е и индикативната стоиност на поръчката. Средствата са от Агенция „Пътна..

публикувано на 31.07.24 в 13:07

Овладени са пожарите край Баня и "40-те извора"

Овладени са пожарите край Баня и "40-те извора". Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители. От 7,10 ч. 25 военнослужещи с 3 броя техника от 4-ти артилерийски полк тази сутрин помагат в гасенето на пожара в района на язовир „40-те извора“, Община Асеновград, Област..

обновено на 31.07.24 в 11:21

Остава в сила забраната за плаване в яз. Доспат

Остава в сила забраната за плаването на лодки и други плавателни съдове в язовир Доспат, откъдето два френски самолета зареждат вода. Втори ден самолетите участват в гасенето на пожара до гръцката граница, уточняват от Общинската администрация в Доспат. Самолетите прелитат периодично до яз. Доспат и зареждат вода, а зареждането става на интервал от..

публикувано на 31.07.24 в 10:26

Военните обезвредиха ръчна граната, открита в Пловдив

Военнослужещи унищожиха невзривен боеприпас, открит в Пловдив.  Ръчната граната е намерена на бул. „Асеновградско шосе“. Боеприпасът е транспортиран и унищожен от военните на учебния полигон „Червен“. Специализираният екип действаше под ръководството на лейтенант Евгени Гърдев. Формированието беше задействано по заповед на командира на..

публикувано на 31.07.24 в 09:07

Горя стара къща във велинградския квартал "Чепино"

Стара необитаема къща горя във велинградския квартал „Чепино“, като огънят застраши други 3 къщи. Сигналът за инцидента е подаден около 14.40 ч. в РУ – Велинград, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Той уточни, че сградата се намира до други 3 стари къщи, част от които са с гредоред и така има опасност за другите..

публикувано на 30.07.24 в 17:27