Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 заглавия се представят на "Сцена на кръстопът"

20 представления са включени в афиша на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“, който се открива на 10-ти септември в Пловдив. Мотото на 21-вото му  издание е „Театъра Пътят“. 

 Началото на фестивала е с премиерата на Пловдивската драма „Руски мармалад. PostChekhov” от Людмила Улицка. Режисьор е Владимир Гурфинкель, а ролите изпълняват Стефан Попов, Маргита Гошева, Анелия Ташева, Добрин Досев. 

Вторият фестивален ден също ще изкуши феновете с премиера на трупата под тепетата - на Камерна сцена  е спектакълът "Момчето от последния чин" от Хуан Майорга.  Режисьор е Крис Шарков, познат на публиката с "Куклен дом" - представление, донесло три номинации за Икар на Пловдивската драма.

На „Сцената“ ще гостуват "Цимбелин" на Лилия Абаджиева и Плевенския театър, "Саломе" на Диана Добрева и театър "Българска армия", „Еквус“ на Стайко Мурджев и Младежкия театър, „Разговори с мама“ на Театър 199 с участието на Меглена Караламбова. 

Ще гледаме и "Последното изкушение“ на режисьора Веселка Кунчева и „Мнимия болен“ - две представления на Народния театър.  Спектакли на Театър „София“, Столичният куклен театър, на Хасковския и на Сатиричния театъри са включени също в програмата на фестивала. 

Пловдив ще  посрещне и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

Продажбата на билетите започва на 1-ви септември. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Панайот Панайотов открива изложба в Пловдив

Самостоятелна изложба с 56 графики и живописни творби открива художникът и преподавател Панайот Панайотов в новата зала на Дружеството на пловдивските художници, която е на бул. “Цар Борис  III Обединител” 153. Изложбата ще бъде представена от брат му – художника Тодор Панайотов. Панайот Панайотов е завършил Националната художествена..

публикувано на 24.07.24 в 06:46

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

обновено на 23.07.24 в 08:13

ГХГ показва картини на Георги Такев

Градска художествена галерия - Пловдив представя художника Георги Такев (1952 - 2022 г). Той е  малко познат у нас, но разгърнал своя талант главно в Германия, където прекарва голяма част от живота си. Изложбата е озаглавена "Завръщане" и е разположена са двата етажа в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър I“ №15) . Ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 08:10

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 0.07.2024г.  бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Дипти Капур. Ерата на порока. 686 стр., 6А, Orange  books2024. Джилиан Кантор. Призраците на миналото. 304 стр., ок. 5А, Плеяда, 2024. Роберта Грегорио. Капри завинати. 288 стр., ок. 4а, Ера, 2024...

публикувано на 22.07.24 в 12:55

ГХГ представя "Завръщане" на Георги Такев

Градска художествена галерия - Пловдив представя художника Георги Такев, малко познат у нас, разгърнал своя талант главно в Германия, където прекарва голяма част от живота си. Тя е озаглавена "Завръщане" и от 23 юли до 21 август 2024 г.    на двата етажа в Залите за временни експозиции (ул. „Княз Александър  I “ №15)  ще бъдат изложени повече от..

публикувано на 22.07.24 в 11:24