Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съпругата на пожарникаря Тодор Топлев дари пари за лечението на болно дете

Съпругата на починал пожарникар от Пловдив дари 12 хиляди лева за лечението на болно дете от Хасково. 

Славка Топлева, съпруга на пожарникаря от Пловдив Тодор Топлев, който преди няколко седмици загуби битката с левкемията, е превела сумата от останалите средства, събрани за неговото лечение. 

12-те хиляди лева ще помогнат на 11-годишния Дани, който страда от мускулна дистрофия тип Дюшен и за когото се налага лечение в чужбина. 

Още средства за Дани ще бъдат събирани на благотворителен концерт в Хасково, който е насрочен за 16-и септември. 

На момчето е необходима сумата от 32 хиляди долара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обявиха частично бедствено положение заради пожарите в община Карлово

Частично бедствено положение е обявено със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов заради пожарите в региона. То е в сила за селата Пролом, Мраченик и град Баня. Пожарът в Средногорието още не е локализиран.  В центъра на село Пролом е разположена водоноска, която може да изстрелва с оръдия вода, за да се гасят пламъците,..

обновено на 18.07.24 в 10:41
Димитър Главчев

Премиерът Димитър Главчев отива при пожара в Отец Паисиево

Министър-председателят Димитър Главчев ще посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, съобщиха от правителствената информационна служба.  На място с премиера ще бъде също министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите, създаден със заповед на..

обновено на 18.07.24 в 10:40

Обявиха конкурси за директори на 33 училища в Пловдив област

Регионалното управление на образованието - Пловдив обяви на страницата си конкурсите за общо 33 училища в Пловдив и областта. Това е втората сесия, която търси да назначи ръководители на учебни заведения през тази година. Нов директор ще има Средно училище "Любен Каравелов" - Пловдив. Там Саша Щерева е навършила години за пенсиониране, но остава на..

публикувано на 18.07.24 в 10:28

Потушават с чешките хеликоптери огъня над село Отец Паисиево

Продължава борбата с пожара над калояновското село Отец Паисиево. Ще бъде поискано утре бедственото положение да бъде  удължено, съобщи за Радио Пловдив Христина Янчева, областен управител на Пловдив. По груби сметки на пожарната до този момент са изгорели около 9000 декара площи, като една част от тях са земеделски земи, съобщи тази сутрин..

обновено на 18.07.24 в 10:18

Честваме 187 години от рождението на Васил Левски

С отслужване на литургия в чест на Апостола на Свободата в църквата „Свети Николай“ в Карлово ще бъдат тържествено отбелязани 187-та година от рождението на Васил Левски и празникът на града. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, общински съветници, родственици на Левски и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Апостола Гина Кунчева,..

обновено на 18.07.24 в 10:18