Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условна присъда за мократа поръчка на Иванка Ройдова от Брани поле

| обновено на 19.09.17 в 16:41

Тригодишна условна присъда с пет години изпитателен срок получи Иванка Ройдова от Брани поле, обвинена в подготовката на поръчково убийство на най-близките си роднини, заради голямо наследство от САЩ.  

Присъдата е на първа инстанция и случаят със сигурност не приключва днес, тъй като  всички страни по делото  заявиха, че са недоволни от решението и ще го обжалват.  

Съдът  прецени, че Иванка Ройдова наистина е замислила мократа поръчка за всичките си близки роднини и техните потомци, като дори е предприела конкретни действия за това. 

Изпипвайки замисъла по  холивудски сценарий, тя  намерила поръчков килър, но за нейн лош късмет обаче,  той се оказал професионален агент на правосъдието под прикритие,  нещо като Дони Браско, от едноименния блок-бастър с Джони Деп. Оттам-нататък престъпните намерения, ловко  манипулирани от агента,  неизбежно  довели Иванка  директно в прокуратурата. 

По няколко други обвинения, все в тази посока, Иванка Ройдова  получи също по  2 години затвор за всяко, но по  едно съществено – беше оправдана.  То е за договарянето на  втори  килър от Украйна, което обаче остана недоказано и митичният украинец така си остана неизвестен  за правосъдието. 

В крайна сметка, съдебният състав  наложи  на Иванка Ройдова едно общо наказание от 3 години  затвор, но отложено  с петгодишен изпитателен срок, или  условна присъда.  Освен това тя бе осъдена да плати близо 5 500 лв. лева  различни разноски по делото.  Досегашната и мярка – парична гаранция от 7 000 лева бе променена в  още по-лека - подписка. 

Нейният адвокат Йордан Давчев заяви, че ще обжалва днешната присъда, защото, макар и условна, тя  е незадоволителна. Целта е пълното оневиняване на Иванка, подчерта защитата. 

Недоволни от решението останаха и роднините на Ройдова, които също ще обжалват присъдата, но  с настояване за увеличена и ефективна осъдителна.

66-годишната Иванка Ройдова от Брани пол бе  обвинена в опит за убийството на най-близките си роднини, за да заграби само за себе си голямо наследство от Америка. 

Според прокуратурата, тя е търсела наемници, които е трябвало първо да отвлекат брат й – 70-годишния Стойчо, а впоследствие да убият, както него, така и другите петима членове на семейството му, сред които две деца на 8 и 15 години. 

Иванка Ройдова е замислила зловещото престъпление за да остане единствен наследник на голяма сума пари, завещана от баща и, който живял и починал в САЩ. 

На килърите са били обещани 10 % от наследството, изчислявано на около 4 милиона долара.

Ройдова бе разкрита и арестувана, след като един от "наемниците" се оказа полицай под прикритие, на когото тя броила 3 000 лв. капаро за "мократа" поръчка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Запрянов откри новата писта в авиобаза "Граф Игнатиево"

С официална церемония в авиобаза "Граф Игнатиево" беше открита новата полоса. Ремонтът беше нужен заради очакваните догодина нови изтребители Ф-16.  "Още 4 от общо 49 проекта за реконструкция на авиобаза "Граф Игнатиево" са от основна важност за приемането на изтребителите Ф-16 и имаме уверение, че до края на годината те ще бъдат завършени", каза..

обновено на 15.07.24 в 12:30

Лекари се борят за живота на катастрофирал моторист

Младежът се е блъснал в указателни табели за ремонт на моста на река Марица на бул. Васил Априлов. Алкохолната проба на 26- годишния мъж е отрицателна. Млад шофьор също е ранен, след като в село Бегово автомобилът му навлязъл в лентата за насрещно движение и след това се блъснал в ограда. 20- годишният младеж е с отрицателна алкохолна проба, но с..

публикувано на 15.07.24 в 12:30

Решават на общинска сесия за паркинга на "Пълмед"

Предложението на районния кмет на „Западен“ Тони Стойчева за прекратяване на договора за наем на имота, отреден за паркинг на общински терен пред болница „Пълмед“, влиза в дневния ред на сесията на Общинския съвет.  С него се предлага да се задължи кмета на Пловдив Костадин Димитров да прекрати договора за наем от 6 ноември 2023 година,..

публикувано на 15.07.24 в 12:17

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

обновено на 15.07.24 в 11:15