Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УХТ откри новата учебна година

Университетът по хранителни технологии даде старт на новата академична година. Сред гостите на тържеството бяха Председателят на комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова и зам.-министърът на образованието и науката г-н Петър Николов.

В словото си ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков, акцентира на ролята на образованието върху личностното развитие. 

„Избирайки да продължите образованието си в нашия Университет, придобивате възможността за развитие на собствените си способности, в съответствие с нарастващите изисквания и потребности на хранителната индустрия. Тук, в университета ще инвестирате в бъдещето си, ще осъществите амбициите си да усвоявате знания и умения, които ще Ви позволят да реализирате успешна кариера.”, подчерта проф. Динков.

Ректорът връчи тържествено книжките на новоприети студенти отличници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Снимката е илюстративна

Задържаха тракторист, предизвикал пожар край Стрелча

60-годишен тракторист от Стрелча е задържан заради предизвикан от него пожар край средногорския град.  Огънят е тръгнал преди обяд в сухи треви и стърнища в местността „Изгорял цер“.  Забранени са земеделските дейности в Пазарджишко до края на август Изпратени на място са екипи на пожарните служби в Панагюрище и Пазарджик и полицаи...

публикувано на 24.07.24 в 14:22

Военен лекар ще управлява временно болницата в Карлово

Общинският съвет в Карлово избра д-р Даниел Пранджев за изпълняващ длъжността управител на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ ЕООД. Доскорошният заместник-началник на ВМА Пловдив ще изпълнява длъжността до провеждането на конкурс. Д-р Пранджевима специалности УНГ, „Авиационна медицина“ и „Здравен мениджмънт“. До..

публикувано на 24.07.24 в 14:01

Описват щетите от пожара в Отец Паисиево

Днес в калояновското село Отец Паисиево започва описването на щетите от големия пожар, при който изгоряха 30 къщи във вилната зона. Голяма част от пострадалите нямат сключена застраховка за имуществото си.  На заседание на общинския съвет ще се обсъди и предложение на администрацията за финансово подпомагане на пострадалите от местния бюджет...

обновено на 24.07.24 в 13:45

Сега ОбС-Варна трябва да върне акциите в Панаира на държавата и да спре агонията

Решението на СГС, който обяви, че апортът на акциите на община Варна в "Пълдин туринвест" е незаконен, е поредният успех в битката за Пловдивския панаир, но не финален, коментира пред Радио Пловдив депутатът от ДБ и бивш министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов.  Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира Той..

обновено на 24.07.24 в 13:44

Пловдив отново може да има Ботаническа градина

Областният управител професор Христина Янчева обяви рестарт на възраждането на Ботаническата градина на Пловдив с подкрепата на държавата и общината. Заместник-кметът Владимир Темелков увери, че Община Пловдив застава изцяло зад проекта, като вече са осигурени 100 000 лева от бюджета на града за създаване на идеен проект. С новия етап от..

публикувано на 24.07.24 в 13:22