Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събориха 10 незаконни постройки в Шекер Махала

| обновено на 28.09.17 в 16:26

10 незаконни постройки бяха съборени тази сутрин на ул. „Дилянка“ в Шекер махала със съдействието на полицията.Сред бутнатите обекти нямаше жилишни сгради.

Премахнати са метални павилиони, навеси, фризьорски салон и лавка за закуски. До поредната акция се стигна след всички предвидени по закон процедури и предварително спиране на водата и тока. 

Хората в квартала заявиха, че събарянето е минало без напрежение. Майка с малко дете каза, че не може да минава с количката по тесния тротоар и трябва да слезе на пътя, по който минават коли, камиони и автобуси. 

Жителите в района обаче смятат, че постройките се събарят избирателно. Като пример за това, те посочиха, че  има павилиони, които се дават на търг и за тях се плаща наем на общинската админстрация.

Петър Фурнаджиев от отдел "Контрол на строителството" в район Северен заяви, че вече има, макар единици, хора, които се интересуват какво трябва да направят преди да решат да строят каквото и да било.

Кметът на района Ральо Ралев заяви, че събарянето не е само в махалите, а там където нещата излизат извън контрол. По думите му и самите жители подават сигнали за нередности. Когато се стигне до събаряне на обитаван дом, се осигурява социално жилище.

В началато на тази седмица бяха премахнати и два незаконни дървени навеса на бул.“Дунав“. Следващата акция ще бъде в Арман махала.


Галерия

Още от категорията

Горещ спор за продажбата на имот в центъра на Асеновград

Общинският съвет в Асеновград отложи продажбата на терена в идеалния център на града, известен като "Чадърите". Имотът се намира на самия площад "Акад.Николай Хайтов" и от години за част от него има сключен договор за наем на заведение.  Теренът е частна общинска собственост, а предложението на градската управа е той да бъде продаден чрез публичен..

публикувано на 15.07.20 в 14:45

Пожар в леярен цех на завод "Рекорд"

Дефект в машина е предизвикал пожар в леярен цех на завод "Рекорд" в Южната промишлена зона на Пловдив.  Поради спецификата на производството, огънят е лумнал бързо, но навременната намеса на три противопожарни екипа са го потушили.  Според пресцентъра на аварийната служба, операцията е отнела няколко минути.  Няма пострадали и сериозни щети. 

публикувано на 15.07.20 в 13:45

Актуализират бюджета на Пловдив наесен

"Засега бюджетът на Пловдив е дсобре". Това подчерта  заместник-кметът Илия Кирчев след  разговор с представители на „Стандарт енд  Пуърс“ за кредитния рейтинг на града. Той обаче подчерта, че спрямо миналата година общината  отчита загуби от 6,5 млн лева. Около 2,5 млн от тях са загубите от отменени такси за „Синя зона“, детските градини и в..

публикувано на 15.07.20 в 13:41

Друга фирма ще строи зоопарка

За строителството на  Пловдивския зоопарк  ще бъде обявена нова обществена поръчка.  Договорът с досегашния изпълнител – фирма „Запрянови – 03“ е прекратен, съобщи кметът Здравко Димитров. Фирмата  настоява Общината да й изплати 700 000 лева, като за претенцията ще води с нея съдебни дела. Димитров изрази готовност  средствата да бъдат..

публикувано на 15.07.20 в 13:00

Трима служители от една фирма са сред новите случаи на ковид в Пловдив

24 са новите заразени с коронавирус в Пловдив през последното денонощие. С тях общият брой на пациентите, жители на пловдивска област става 498.  Хоспитализираните за двата дни – понеделник и днес, са 6, като общият брой на лекуваните в болниците е 59.  В отделенията има и хоспитализирани пациенти, които чакат резултат и потвърждаване за COVID-19...

публикувано на 15.07.20 в 12:48