Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ - Пловдив подкрепя Делян Добрев

Пловдивските народни представители от ГЕРБ Атанас Ташков, Спас Гърневски и Запрян Янков заявиха безрезервната си подкрепа за Делян Добрев, който по-рано днес подаде оставка заради т.нар. "Кумгейт" в Хасково.

Делян Добрев постъпи достойно и отговорно с подаването на оставка, но ние няма да я гласуваме. Зад тази позиция стоят всички структури на ГЕРБ в страната, заявиха депутатите.

Менда Стоянова не присъства, но нейната позиция е същата, обясниха колегите й.

Атанас Ташков, Спас Гърневски и Запрян Янков призоваха ръководството на ГЕРБ да не приеме оставката на Добрев и заявиха, че те ще направят всичко възможно това да не се случи. 

Относно кмета на Хасково Добри Беливанов, той трябва да си подаде оставката, защото е избран с подкрепата на ГЕРБ, смятат депутатите.

Иначе показателите за екипа на община Хасково говорят за добро управление. Само инвестициите са за 150 млн.лв., там е и най-ниската цена за държавна поръчка за саниране в страната.

БСП цели дестабилизация с популистки методи. Опозицията не може да пробие и затова атакува. Елена Йончева изпълнява политическа поръчка, а целта е да се създават скандали, коментираха пловдивските депутати от ГЕРБ.

Спас Гърневски коментира, че всички се обединяват, за да възтържествуват моралът и ценностите. Как иначе тази държава ще се представи достойно като председател на Съвета на ЕС, като непрекъснато има популистки скандали, попита той. 

Спас Гърневски даде пример с Каварна, като цитира бившия кмет Цонко Цонев, че кметът Нина Ставрева назначава също братовчеди, а брат й Ивайло Иванов отговаря за озеленяването в общината.

От областната структура на ГЕРБ в Пловдив заедно с депутатите Константин Попов, Христо Грудев, Младен Шишков и Запрян Янков също разпространиха позиция в подкрепа на "един истински, честен, достоен и добър човек, доказан професионалист – Делян Добрев". "Оставката на Делян Добрев за сетен път доказва, че членовете и народните представители в ГЕРБ показват своя морал и достойнство, когато някой се опитва да опетни името на партията. Такива хора са необходими в българската политика!
Призоваваме кметът Добри Беливанов да постъпи честно и да подаде оставка, след като политическата подкрепа за него е изчерпана", се казва още в декларацията на ГЕРБ - област Пловдив.

Областната организация на ГЕРБ - Пазарджик застава зад Делян Добрев с ясното съзнание ,че той е един от нас, достоен човек и двигател на едни от най-важните реформи в страната. Това заяви на пресконференция областният координатор на ПП ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов. Той призова кметът на Хасково Добри Беливанов  да подаде оставка. На пресконференцията присъстваха народните представители Десислава Тодорова, Димитър Гечев  и Даниела Малешкова. 

Снимка

Партийни организации на ГЕРБ от цялата страна изпратиха декларации до ръководството на партията, в които изразяват подкрепата си за Делян Добрев и призовават оставката му да не бъде приета. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вечеря с дюнер прати четирима в Смолянската болница

Четирима души са хоспитализирани в инфекциозното отделение на смолянската болница, след като са консумирали дюнери от търговски обект в близост до училище в кв. Райково.  Натровените- двама мъже и две деца на 12-и 17-годишна възраст, са потърсили помощ снощи в Спешното отделение. По думите на приелия ги д-р Момчил Хубчев те вече са в добро..

публикувано на 16.07.24 в 13:16

Шофьор-нарушител подхвърли столевка на пътни полицаи

Шофьор на „Мерцедес“ подхвърли 100 лева на първомайски полицаи, за да не го глобят за нарушение на Закона за движение по пътищата, но униформените го задържали.  Полицейският патрул, извършващ линеен контрол на пътя, забелязал колата да нарушава правилата за движение, докато преминава през кръстовище в града.  Полицаите последвали мерцедеса и го..

публикувано на 16.07.24 в 13:10

Прокуратурата разследва пожарите в Средна гора

След като беше загасен пожарът в Средна гора, пловдивската районна прокуратура започна разследване на причините за запалването на над 20 000 декара горски, земеделски и други площи в общините Хисаря, Карлово и Калояново.  Образувани са досъдебни производства, а към момента се разпитват свидетели и се извършват огледи. Ще бъдат назначени..

публикувано на 16.07.24 в 13:03

Изтеглят пожарните екипи от Средногорието

Напълно спокойна е обстановката в Средна гора при селата Иван Вазово, Михилци до Хисаря. През нощта не се е разгаряло нито едно огнище от пожарите, обхванали района през последните няколко дни.  Затова  започва изтегляне на екипите на пожарната , но на място за наблюдение остават доброволци от селата. Това съобщи пред Радио Пловдив главен..

обновено на 16.07.24 в 12:05
Денят на ашурето в Пловдив през 2023 г.

„Ден на ашурето“ пред Джумая джамия

За поредна година различни религиозни общности ще честват „Денят на ашурето“ пред Джумая джамия в Пловдив от 11,30 ч. Домакин на проявата е Районното мюфтийство с подкрепата на общината.  Жителите и гостите на града ще могат да опитат безплатно от вкусния десерт.  Поздрав към присъстващите ще поднесе групата за турски народни танци „Ачелия“ към..

обновено на 16.07.24 в 10:26